Proszek kakao Naturalny 10-12% 5kg Ekwador
Najwyższej jakości naturalne, niealkalizowane kakao (proszek kakaowy) z Ekwadoru, pozyskiwane z ziaren Arriba. Nie zawiera dodatków, smaków ani kolorów.
Proszek kakaowy jest niesłodzonym proszkiem wytwarzanym przez mielenie ziaren kakaowych i wyciskanie bogatego masła kakaowego (tłuszczu). Pozostaje kakaowe ciało stałe, które jest następnie mielone w celu wytworzenia proszku kakaowego. Proszek kakaowy (lub mielone kakao stałe) nadaje czekoladzie jej charakterystyczny smak i kolor, a masło kakaowe zapewnia gładkość. Proszek kakaowy zawiera mniej tłuszczu i więcej błonnika niż ziarna.
Zawiera 10-12% tłuszczu, który nadaje aromatyczny smak i doskonały kolor. Proszek kakaowy można stosować do pieczenia, wyrobu cukierków, napojów, produktów mlecznych i wielu innych.
- Wegańskie
- Bez nabiału
- Bezglutenowe
- Bez GMO
- Wykonane z ziaren ekwadorskiej Arriba Nacional
Polecane dla:
- Smoothies
- Gorące napoje
- Tabliczki czekolady
- Dekoracje
- Kremy do masażu
- Świece
- Mydła
- Aromaty
- Pieczenie
- Browarnictwo
- Sosy
Produkt
- Waga [g]: 5000
- Waga z opakowaniem [g]: 514
Wartości odżywcze - na 100 gramów
- Wartość energetyczna: 1497,31 kJ / 359,14 kcal
- Sól [g]: 0,63
- Białko [g]: 24,30
- Błonnik [g]: 27,87
Cukry
- Węglowodany [g]: 24,37
- Cukry [g]: 2,70
Tłuszcze
- Tłuszcze [g]: 12,08
- Tłuszcze nasycone [g]: 7,14
- Tłuszcze jednonienasycone [g]: 3,93
- Tłuszcze wielonienasycone [g]: 0,43
- Tłuszcze trans [g]: <0,06
- Omega-3 [g]: < 0,06
- Omega-6 [g]: 0,41