Progress Labs ERYTRYTOL 1KG NATURALNY SŁODZIK
Progress Labs Erytrytol 1 kg ERYTRYTOL NATURALNY SŁODZIKg
Progress Labs Erytrytol to wysokiej jakości substancja słodząca, stosowana jako alternatywa dla tradycyjnego cukru stołowego (sacharozy). Indeks glikemiczny erytrytolu wynosi równe 0, dzięki czemu nie podnosi cukru we krwi. Doskonale sprawdzi się u osób dbających o zdrowie oraz dla tych, których ważne jest ograniczenie spożycia cukru w diecie.
- 1000 g w opakowaniu
- IG (indeks glikemiczny) = 0
- Produkt bezkaloryczny
- Substytut sacharozy, czyli cukru tradycyjnego
Erytrol (Erytrytol) - zdrowy zamiennik cukru
Erytrytol to organiczny związek chemiczny, alkohol czterowodorotlenowy z grupy cukroli. W przemyśle spożywczym stosowany zamiast cukru tradycyjnego a dokładniej jako substancja słodząca, ukrywająca się pod kodem dodatku do żywności o numerze E968. Naturalnie występuje w owocach, ale także w niektórych wodorostach oraz w czerwonym winie. Erytrytol jest substytutem cukru tradycyjnego szczególnie polecany diabetykom, gdyż ma zerową wartość energetyczną. Nie jest fermentowany przez bakterie występujące w jamie ustnej, dlatego nie powoduje próchnicy zębów.
Właściwości:
- Znakomity jako substytut cukru tradycyjnego
- Indeks glikemiczny erytrytolu równy 0 (IG=0)
- Produkty bezkaloryczny, niemetabolizowany przez nasz organizm
- Idealny dla osób ograniczających cukier w diecie
- Nie podnosi glukozy we krwi
Skład:
Substancja słodząca - 100% erytrytol.
Może zawierać mleko (łącznie z laktozą), soję, orzeszki ziemne, inne orzechy, nasiona sezamu, zboża zawierające gluten, jaja, skorupiaki, ryby.
Wartość odżywcza Masa netto produktu: 1000 g WARTOŚĆ ODŻYWCZA 100G Wartość energetyczna 0kJ/0kcal Tłuszcz 0g w tym kwasy tłuszczowe nasycone
Węglowodany
w tym cukry
Błonnik
Białko
Sól
0g
100g
0g
0g
0g
0g
Dawkowanie:
Erytrytol należy wprowadzać stopniowo. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Istotny jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Nie spożywać w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników produktu.