PROFESSIONAL BIG PACK TURBO PURE
DROŻDŻE GORZELNICZE NA 100 L NASTAWU
Suche aktywne drożdże gorzelnicze PROFESSIONAL BIG PACK przeznaczone do nastawów cukrowych 100 litrowych do mocy nawet 18%!
SPECYFIKACJA:
- Na 100 L nastawu - jedno opakowanie drożdży PROFESSIONAL BIG PACK wystarczy na przygotowanie aż 100L nastawu.
- Do nastawów cukrowych,
- Na 25 kg cukru albo 28 kg glukozy,
- Fermentacja aż do 18%, dzięki specjalistycznej mieszance drożdży oraz pożywek,
- Wysoka jakość destylatu, jako jedyne na rynku wytwarzają mniej produktów ubocznych (mała ilość kwasów, siarki, estrów, aldehydów) w finalnym wyrobie,
- Czysta fermentacja, przebieg fermentacji bezzapachowy,
- Szybka i pewna fermentacja, proces fermentacji przebiega w ciągu nawet od 4 do 7 dni,
- Optymalna temperatura fermentacji 20-25 °C, to zalecana temperatura procesu fermentacji, zapewniająca drożdżom najlepsze warunki do pracy i odpowiednie przefermentowanie w odpowiednim czasie. Niższa temperatura fermentacji wydłuży czas fermentacji.
- Odporność na wysokie temperatury podczas fermentacji,
- Zastosowanie większej ilości paczek: nawet 10 opakowań na 1000 litrów nastawu
Zapewniają burzliwą i szybką fermentację dzięki świetnie dobranym proporcjom drożdży i pożywek z witaminami.
Jedyne do musisz dodać to tylko odpowiednią ilość wody i cukru. Nie musisz nic więcej dodawać. Bardzo proste w użyciu.
SKŁAD:
drożdże, pożywka, witaminy i minerały,
INSTRUKCJA STOSOWANIA:
Rozpuścić 25 kg cukru lub 28 kg glukozy w ciepłej wodzie (50-70 litrów), a następnie dopełnić wodą do 100 litrów. Do nastawu o temp 20-25°C dodajemy jedno opakowanie PROFESSIONAL BIG PACK. Energicznie wymieszać przez minimum 1 minutę. Pozostawić do fermentacji w temp. 22-25°C (niższa temperatura =dłuższy czas fermentacji).
WAŻNE:
- Nie należy zamykać szczelnie pojemnika fermentacyjnego,
- Nie stosować rurek fermentacyjnych ze względu na burzliwy przebieg fermentacji,
- Pokrywa pojemnika powinna zostać położona dość luźno, niedociśnięta.
Produkt enologiczny.
Waga netto: 360g
Kod produktu: 2735