SKŁADNIKI
mleczko kokosowe* 70,9% (woda, ekstrakt z kokosa*), jabłko* 12%, syrop z agawy*, skrobia*, zagęszczony sok z białych winogron*, zagęszczony sok cytrynowy*, cynamon* 0,05%, wegańskie kultury bakterii jogurtowych (S. thermophilus, L. delbrueckii ssp. bulgaricus). (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 447 kJ / 107 kcal
Tłuszcz: 5,3 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,0 g;
Węglowodany: 14,0 g;
w tym cukry: 8,5 g;
Błonnik: <0,5 g;
Białko: 0,6 g;
Sól: 0,03 g;
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +1⁰C do +8⁰C.
- BEZ GLUTENU (deklaracja):BEZ GLUTENU (deklaracja)
- BEZ GLUTENU (w składnikach):BEZ GLUTENU (w składnikach)
- CERTYFIKAT BIO:jest
- Kraj Producenta:Polska
- Producent - nazwa i adres:ZAKŁAD PRODUKCJI JOGURTU "MAGDA" SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ, ZAKOPIAŃSKA 35 A, 34-424 SZAFLARY
- WEGAŃSKI:WEGAŃSKI
- WEGETARIAŃSKI:WEGETARIAŃSKI