Proctolact-M x 10 sasz
Składniki
substancja wypełniająca - maltodekstryna ziemniaczana, inulina z korzenia cykorii, liofilizowane żywe kultury bakterii (Lactobacillus rhamnosus PL1 i Lactobacillus reuteri 5454), przeciwutleniacz - cytrynian sodu, aromat cytrynowy (naturalne substancje aromatyczne, maltodekstryna ziemniaczana, glukoza, guma arabska, pektyna), substancja przeciwzbrylająca - dwutlenek krzemu, kwas L-askorbinowy (witamina C)
Stosowanie
Dawkowanie i sposób użycia: Zalecana dzienna porcja, zapewniająca poziom suplementacji niezbędny do uzyskania wymienionych korzyści zdrowotnych:
- Dzieci od 3. roku życia: 1 saszetka 1 raz dziennie,
- Dorośli i dzieci powyżej 12. roku życia: 1 saszetka 1-2 razy dziennie.
Stosować doustnie. Zawartość saszetki rozpuścić w niewielkiej ilości letniej wody (ok. 100 ml), odczekać kilka minut, starannie wymieszać i wypić. ProctoLact-M najlepiej spożywać w trakcie posiłku (zapewnia to wyższą przeżywalność bakterii zawartych w preparacie).
Czas stosowania: Dla przywrócenia właściwej równowagi mikroflory jelit, w tym odbytnicy i odbytu - ProctoLact-M powinien być stosowany nie krócej niż 10 dni.
Przeciwwskazania
Nadwrażliwość na którykolwiek ze składników preparatu.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w temperaturze poniżej 25°C. Chronić przed światłem i wilgocią.
Producent
Miralex Sp. z o.o.
Opis
Lactobacillus rhamnosus PL1
Lactobacillus reuteri 5454
Inulina
Witamina C
ProctoLact-M zalecany jest:
- w zaburzeniach mikroflory jelit, szczególnie w przypadku dolegliwości ze strony końcowego odcinka przewodu pokarmowego (odbytu i odbytnicy),
- w trakcie i po stosowaniu antybiotyków,
- w trakcie podróży (np. do krajów egzotycznych),
- podczas biegunek, w tym biegunek podróżnych.
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza i energetyczna: w 100 g produktuWartość odżywcza i energetyczna: w 1 saszetce (2 g)% RWS** w 1 saszetceWartość energetyczna (energia)1295 kJ / 308 kcal25,98 kJ / 6,18 kcal0,31 %Tłuszcz<0,01 g<0,01 g0 %- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (kwasy nasycone)<0,01 g<0,01 g0 %Węglowodany63,80 g1,28 g0,49 %- w tym cukry59,40 g1,19 g1,32 %- w tym alkohole wielowodorotlenowe (poliole)4,40 g0,09 g-Błonnik25,10 g0,50 g-- w tym Inulina25,00 g500,00 mg-Białko2,40 g0,05 g0,10 %Sól4,15 g0,08 g1,33 %Witamina C (kwas L-askorbinowy)1,50 mg30 mg37,50 %Liofilizowane żywe kultury bakterii Lactobacillus rhamnosus PL1 i Lactobacillus reuteri 5454~100 mld CFU*~2 mld CFU*-* CFU - Jednostka tworząca kolonie bakterii (ang. colony forming unit)** RWS - Referencyjna dzienna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal)
Ważne
10 saszetek po 2 g; masa netto: 20 g
Zawartość opakowania
2