Esencja probiotyczna PrimaBiotic 165ml
Suplement diety, polecany jako preparat utrzymujący prawidłową florę bakteryjną układu pokarmowego. Kompozycja właściwych szczepów zapewnia odbudowę i zachowanie równowagi mikroflory jelitowej, stymulując przy tym układ immunologiczny.
Wskazania:
- element codziennej diety
- dolegliwości układu pokarmowego
- w trakcie trwania biegunki
- w trakcie i po antybiotykoterapii
- profilaktycznie w celu poprawy mikroflory jelitowej
Dawkowanie:
Zalecana dzienna porcja do spożycia:
- dorośli 15ml (1 łyżka) przed lub po posiłku
- dzieci powyżej 3 r.ż .: 5ml (1łyżeczka) przed lub po posiłku.
Esencja probiotyczna nie może być stosowana jako substytut zróżnicowanej diety. Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji. Zawiera wiele szczepów mikroorganizmów o korzystnym wpływie na zdrowie człowieka, między innymi: Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus casei, Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus fermentum, Saccharomyces cerevisiae, Bifidobacterium animalis, Lactococcus lactis subsp. lactis biovar diacetylactis, bakterie kwasu mlekowego i drożdże.
Przechowywanie:
W zaciemnionym miejscu, w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla dzieci. Po otwarciu przechowywać: w lodówce w temp. powyżej 2C, spożyć w ciągu 4 tygodni.
Składniki:
- Składnik - Zawartość (%RWS)
Rewitalizowana woda, ekologiczna melasa z trzciny cukrowej, kultury probiotyczne SCD, koncentrat soku z jagód, wiśni i granatów. Gatunki kultur pożytecznych mikroorganizmów wykorzystane w technologii SCD: Lactobacillus acidophilus SCD208, Lactobacillus plantarum SCD014, Lactobacillus casei SCD469, Bifidobacterium bifidum SCD521, Bifidobacterium longum SCD697, Streptococcus thermophilus SCD258, Lactobacillus bulgaricus SCD210, Lactobacillus fermentum SCDPPW, Saccharomyces cerevisiae SCD058, Bifidobacterium animalis SCD918, Lactococcus lactis subsp. lactis biovar diacetylactis SCD919, Bakterie kwasu mlekowego ≥ 3,0 x 105 jtk/ml (max. 1 x 108 podczas wytwarzania) Drożdże ≤ 1,0 x 106 jtk/ml.