Preparat enzymatyczny Shio Koji 500ml Hanamaruki
Brand: Hanamaruki
Kod produktu: J14910
Opis: Marynata, zmiękczacz mięsa i wzmacniacz smaku Umami w jednym. Shio Koji to płynny preparat enzymatyczny, który zastosowany na mięso, ryby, lub warzywa zmienia ich teksturę, oraz uwydatnia naturalny smak Umami.
Preparat enzymatyczny Shio Koji stosujemy do wszelkiego rodzaju mięs i warzyw, jak również jako przyprawę np. do zup, jajecznicy, smażonego ryżu, potraw z Woka, farszu do pierogów, bigosu i wszędzie tam gdzie chcemy podbić smak potrawy. Rezultaty jakie zostaną osiągnięte po obróbce cieplnej produktu to: miękkie i soczyste mięso, puszyste omlety, świetnie przyprawione i uwydatnione smaki - w tym smak Umami.
- preparat ten może być użyty zamiast soli i cukru w potrawie.
- stosowany przez profesjonalnych kucharzy.
- nadaje się do każdej kuchni – azjatyckiej, europejskiej, meksykańskiej czy amerykańskiej.
Sposób użycia:
1) Marynata: odmierz ilość preparatu odpowiadającą 10% ilości mięsa, ryb, lub warzyw i zalej składniki. Dobrze rozprowadź płyn po składnikach, umieść w foliowym worku, lub pojemniku i wstaw do lodówki. Już po 30min. marynowania można produkty poddać obróbce cieplnej.
Średni czas marynowania:
- mięso i ryby 1h lub dłużej
- warzywa 20min
2) Przyprawa: używaj 1 łyżki preparatu na każde 150g potrawy
Skład: ryż, woda, sól, alkohol etylowy.
Wartość odżywcza w 100g:
energia: 536kJ/128kcal
tłuszcz: 0,0g (w tym kwasy nasycone 0,0g)
węglowodany: 30,7g (w tym cukry 25,0g)
białko 1,3g
sól 11,9g
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Termin przydatności do spożycia: minimum 6 miesięcy
Kraj pochodzenia: Japonia