Nóż do filetowania mięsa Classica
- Długość noża 30 cm,
- Długość ostrza 17,5 cm,
- Nóż zaprojektowany do łatwego i szybkiego oddzielania mięsa od kości.
- Jego cienki czubek zaprojektowano tak by łatwo wsuwał się pod błonę.
- Profilowany uchwyt wykonany z POM (tj. materiału odpornego na uderzenia),
- Nóż ten nadaje się również do mycia w zmywarkach,
- Ergonomiczny kształt,
- Lekka waga,
- Produkt firmy Premax wykonany w 100% we Włoszech.
Więcej informacji w opisie poniżej:
Nóż do filetowania mięsa Classica, potocznie zwanym też do oddzielania mięsa od kości, to pozycja dla tych wszystkich, którzy sami chcą filetować swoje mięsne przysmaki. Taka konstrukcja noża to często spotykana pozycja w sklepach mięsnych, gdzie noże te mają swoje zastosowanie przez wiele godzin dziennie. Specjalnie zaprojektowany kształt noża pozwala na bardzo łatwe prześlizgiwanie się ostrza pomiędzy kością a płatami mięsa, celem perfekcyjnego rozdzielenia obu środowisk. Nóż ma długość 16 cm dzięki czemu możemy w łatwy i wygodny sposób operować nawet przy bardzo dużych sztukach mięsa.
Nóż do filetowania mięsa Classica posiada ostrze wykonane ze specjalnego rodzaju stali AISI 420 utwardzonej do niezwykle wymagającej twardości 54-56HRC, przeznaczonej do produkcji noży z uwagi na swoje właściwości wytrzymałościowe. Dodatkowo stal została wzmocniona dwoma pierwiastkami chemicznymi wandem oraz molibdenem. Zapobiegają one pękaniu stali i gwarantują zawsze ostrą krawędź ostrza. Uchwyty wykonane ze specjalnego polimeru POM, który to charakteryzuje się dużą wytrzymałością na uderzenia mechaniczne oraz niewielką wagą. Ergonomiczny kształt ostrzy pozwala na wygodną pracą nawet przez długie godziny. Dodatkowo specjalna powłoka zapobiega ich wyślizgiwaniu z dłoni, co gwarantuje doskonały efekt krojenia. Nóż ten nadaje się również do mycia w zmywarkach. Produkt ostrzony jest ręcznie, aby spełniał najwyższą klasę jakościową. Nóż zaprojektowany zarówno do użytku domowego, jak i profesjonalnego.
Sprawdź inne produkty z serii Classica: nóz do chleba, nóż do warzyw i owoców, nóż stołowy, nóż do ryb, nóż santoku.
Nóż do filetowania mięsa Classica jest produktem włoskiego producenta, firmy Premax. W 100% wyprodukowany we Włoszech, pod okiem doświadczonych rzemieślników. Doskonały stosunek ceny do wysokiej jakości. Perfekcja, precyzja, ergonomia oraz ponadczasowa elegancja. Gwarantujemy satysfakcję z użytkowania. Produkt z pewnością pozostanie w Twojej kuchni przez długie lata. Firma Premax wychodzi naprzeciw oczekiwań nawet najbardziej wymagających Klientów, dlatego w naszym sklepie każdy znajdzie coś dla siebie. Sprawdź nasze niebanalne włoskie produkty i przekonaj się sam! Zapraszamy!