Leśkiewicz Katarzyna
Prawo Żywnościowe. Stan Prawny Wrzesień 2020.
Książka
Kategorie:
Książki > Prawo i administracja
Opis:
W podręczniku Prawo żywnościowe omówiono podstawowe akty prawa żywnościowego, zarówno unijnego (zwłaszcza rozporządzenie nr 178/2002), jak i krajowego, a także normy obowiązujące w ramach globalnego systemu żywnościowego (np. Codex Alimentarius). Szczególna uwagę zwrócono na akty regulujące wymogi produkcji żywności, w tym dotyczące bezpieczeństwa i jakości żywności, informacji o produktach żywnościowych, odpowiedzialności producentów za naruszenie przepisów prawa. W publikacji uwzględniono bogaty dorobek doktryny prawa rolnego oraz orzecznictwo Trybunału Sprawiedliwości Unii Europejskiej. Zagadnienia zaprezentowano w sposób przejrzysty i uporządkowany. Stan prawny: wrzesień 2020 r.
Oprawa:
miękka
Format:
20x14,5 cm
Liczba stron:
258
Rok wydania:
2020
.........................................................................
Wydawnictwo: C.H. Beck
Nr katalogowy (ISBN): 978-83-8198-916-9
(prod_id: 10670070)
Data wydania: 12 listopada 2020