Prawdziwy kwas chlebowy Lidsky z Białorusi 12 litrów (3 BUTELKI JASNY 3 BUTELKI CIEMNY)
Przywieziony z Białorusi.
Napój pasteryzowany o wyjątkowym smaku. Najlepszy kwas chlebowy doceniany na całym świecie. Gaz w produkcie powstaje w wyniku naturalnej fermentacji.
Składniki:
- ❇️ woda
- ❇️ cukier
- ❇️ koncentrat brzeczki kwasu chlebowego (mąka żytnia, słód żytni jęczmienny browarny jasny)
- ❇️ koncentrat słodu żytniego ciemnego (słód żytni fermentowany, słód jęczmienny browarny ciemny)
- ❇️ regulator kwasowości: kwas cytrynowy
- ❇️ może zawierać śladowe ilości alkoholu
Najlepiej spożyć przed: długi termin ważności, zapytaj sprzedającego o datę ważności produktu.
Warunki przechowywania: w suchym chłodnym i zacienionym miejscu bez obcych zapachów w temperaturze od 0 do 25 stopni C.
Dlaczego należy pić kwas chlebowy?
⚙️Kwas chlebowy odbudowuje naturalną florę bakteryjną w jelitach.
⚙️ Poprawia przemianę materii i ułatwia trawienie.
⚙️Jest pomocny w leczeniu schorzeń jelitowych, szczególnie pomaga przy nadkwasocie i wzdęciach.
⚙️Napój ten wspomaga również działanie układu odpornościowego i wzmacnia układ sercowo-naczyniowy.
⚙️Jako naturalny probiotyk wspierający nasze jelita, kwas chlebowy jest dobry również dla odporności.
⚙️Napój ze sfermentowanego chleba jest także naturalną skarbnicą witamin, przede wszystkim witamin z grupy B, a także witamin A i C, znajdziemy w nim też bogactwo składników mineralnych, na przykład magnezu i cynku.