Prawdziwe belgijskie trufle PREMIUM BELGIA
Prawdziwe belgijskie trufle PREMIUM BELGIA
Co to belgijska trufla?
Belgijska trufla lub pralinka z gorzkiej lub mlecznej czekolady z nadzieniem ganache, kremem maślanym lub pastami orzechowymi. Trufla kalifornijska, większa, bardziej grudkowata wersja trufli francuskiej, po raz pierwszy wyprodukowana przez Alice Medirich w 1973 roku po tym, jak skosztowała trufli we Francji.
Ganache to kremowa mieszanka czekoladowa stosowana wyłącznie jako nadzienie lub glazura. Trufla to słodycze wykonane z czekolady, masła, cukru, a czasem w postaci likierów i kulek, często pokryte kakao
waga:150g
Dlaczego Belgijska czekolada jest lepsza jakościowo od innych?
Belgowie przewożą czekoladę w podgrzewanych skrzyniach!
Te podgrzewane pojemniki pomagają zachować smak i zapach wysokiej jakości gorzkiej czekolady. Więc zamiast pozwolić, aby różne temperatury zmieniały smak smakołyku, Belgowie wolą dobrze chronić wszystko dzięki najlepszym pojemnikom transportowym
Skład:
- cukier
- tłuszcz
- 18,5% odtłuszczone kakao w proszku
- serwatka w proszku(mleko)
- emulgator
- naturalny aromat waniliowy