Prasa do tłoczenia oleju z wyciskarką soków
Zestaw dla wszystkich zdrowo odżywiających się osób w specjalnej cenie. Dzięki niemu, przy pomocy jednego urządzenia:
- wyciśniesz soki z dowolnych warzyw, owoców i ziół,
- wytłoczysz „na zimno” domowy olej z 20 gatunków nasion i orzechów,
- zrobisz świeże, naturalne płatki zbożowe,
- zrobisz mleka roślinne: migdałowe, sojowe, kokosowe itp.,
- zrobisz masło orzechowe bez konserwantów,
- zrobisz domowe makarony o różnych kształtach,
- zrobisz pyszne desery, sorbety i lody bez dodatku cukrów i chemii,
- zrobisz również pożywne, zdrowe dania i desery dla dzieci i niemowląt z gotowanych warzyw, mięsa itp.
W skład zestawu wchodzi:
- wyciskarka do soków Sana EUJ-707 w kolorze chrom
- przystawka do wyciskarki do tłoczenia oleju Sana EUJ-702
Do wyciskarki dołączamy prezent.
Prosimy wybrać i wskazać tytuł w uwagach (w przypadku braku informacji prezent wybieramy losowo)
Specyfikacja wyciskarki do soków Sana:
- Kolor: chrom
- Wyposażenie: sito o mniejszych otworach, sito o większych otworach, wkład pełny do mielenia i homogenizacji, końcówki do formowania makaronu 4szt., popychacz, szczotka do czyszczenia, szklane naczynie na sok, stalowe naczynie na wytłoki, sito zewnętrzne, instrukcje obsługi do wyciskarki i prasy w j.polskim.
- Technologia: wolnoobrotowa, jednoślimakowa
- Prędkość: 75 obr./min.
- Tempo wyciskania soku: 1 litr / 4-5 minut
- Limit czasu pracy ciągłej: max 30 minut
- Moc: 200 W
- Wymiary: 30 x 42/28 x 18,5 cm
- Waga: 5,7 kg
- Zastosowanie: tylko do użytku domowego
- Instrukcja obsługi: w języku polskim
- Dodatkowe funkcje: mieli, homogenizuje, robi musy, przeciery, puree, formuje makaron
- Wielkość otworu wsadowego: 4,5 x 4,0 cm
- Kraj produkcji: Korea Południowa
- Napięcie: 220 - 230V (zgodne z polskim standardem)
Charakterystyka prasy do oleju:
Prasa do oleju Sana tłoczy olej „na zimno” (jego temperatura nie przekracza 42 st.C), co jest niezwykle istotne dla zachowywania jego składników odżywczych. Olej tłoczony tą metodą jest znacznie zdrowszy, bardziej wartościowy, niż olej poddany obróbce cieplnej. Taki olej jest bardziej aromatyczny i smaczniejszy, niż jakikolwiek olej kupny – różnica jest bardzo wyraźna.
Ponadto, prasa do oleju Sana, w przeciwieństwie do innych tego typu urządzeń, nie wymaga wstępnego suszenia, ani podgrzewania nasion, przed tłoczeniem, co ma również istotny wpływ na wartości odżywcze oleju.
Wyciskarka do soków Sana EUJ-707:
Masz możliwość przyrządzenia dowolnej sokowej kompozycji, bomby witaminowej.
Najwyższa efektywność wyciskania – Sana wyciska najwięcej soku, z największą dokładnością w porównaniu z innymi wyciskarkami jednoślimakowymy i sokowirówkami, ustępuje tylko jednej wyciskarce dwuślimakowej tj. Angel.
Maksimum witamin, minerałów i enzymów – technologia działania wyciskarki Sana – na zasadzie wolnoobrotowego kruszenia i miażdżenia, pozwala wydobyć z owoców i warzyw maksimum substancji odżywczych. Jest to najlepsza metoda wyciskania soków.
Wartościowy, zdrowy sok nawet do 48 godzin - wyciskarka Sana działa wolnoobrotowo z prędkością zaledwie 75 obr./min., nie posiada metalowych ostrzy, dzięki czemu minimalizuje proces utleniania i utraty cennych składników odżywczych. Wyciśnięty za jej pomocą sok nawet po 48 godzinach przechowania w lodówce zachowuje swoje wartości odżywcze i smak. Zdrowy sok dla całej rodziny, na cały dzień!
Najprostsza budowa, obsługa i mycie– te trzy kwestie są kluczową kwestią dla wielu użytkowników, dlatego producenci zwrócili na nie dużą uwagę. Wyciskarka Sana ma mało części, zero zakamarków, czy trudnodostępnych miejsc. Całe mycie trwa tylko 3 minuty!
Bogaty zestaw funkcji dodatkowych – dzięki wyciskarce Sana nie tylko wyciśniesz sok, ale też:
- przyrządzisz zdrowe i pyszne desery homogenizując banany, kiwi np. z dodatkiem jogurtu,
- zrobisz domowe lody i sorbety z mrożonych owoców,
- zmielisz orzechy na masło orzechowe,
- zrobisz mleczko migdałowe, sojowe lub kokosowe,
- uformujesz makaron o różnym kształcie np. spaghetti,
- zrobisz pasztet z gotowanego mięsa lub warzyw w wersji wegetariańskiej,
- zrobisz humus mieląc cieciorkę, lub tofu – mieląc soję,
- zmielisz chrzan na ćwikłę,
- zmielisz mak na makowiec, ser na sernik,
- zmielisz miąższ kokosa na wiórki i mleczko kokosowe,
- zrobisz naturalne, zdrowe posiłki typu Gerber dla niemowląt i małych dzieci np. z gotowanych warzyw.
- zmielisz przyprawy i zioła jak pieprz, papryka, bazylię.
Prasa Sana EUJ-702:
Przy pomocy prasy do oleju Sana EUJ-702 można tłoczyć olej z kilkunastu gatunków nasion i orzechów.
Oto lista:
- siemie lniane (w tym Budwigowe)
- sezam
- słonecznik
- dynia
- rzepak
- mak
- czarnuszka
- konopie
- wiesiołek
- pistacje
- migdały
- orzechy laskowe
- orzechy włoskie
- orzechy ziemne
- orzechy piniowe
- orzechy nerkowca
- orzechy brazylijskie
- orzechy nerkowca
- orzechy makadamia
- gorczyca biała
Co więcej, jako jedyna prasa do oleju na świecie, Sana jest w stanie robić prawdziwe płatki zbożowe z ziaren owsa lub żyta. Zamiast kupować, możesz codziennie błyskawicznie zrobić porcję świeżych płatków na śniadanie.
Obie funkcje – zarówno tłoczenie oleju, jak i robienie płatków zbożowych, prasa Sana wykonuje znakomicie. Wydajność oleju, w porównaniu z konkurencyjnymi urządzeniami jest bardzo dobra.
Nasza ocena:
Wyciskarka Sana EUJ-707 jest jedną z najpopularniejszych wyciskarek dostępnych w Europie. Swoją popularność zyskała dzięki sprawdzonej, prostej w użytkowaniu oraz czyszczeniu konstrukcji. Co istotne, produkowana jest z bezpiecznych tworzyw w Korei Południowej, która jest największym producentem najlepszych wyciskarek na świecie.
Prace nad prasą do oleju Sana trwały długo, ale efekt jest naprawdę wyjątkowy. Polscy inżynierowie stworzyli i opatentowali przystawkę, który wyróżnia się znakomitą jakością i doskonale spełnia swoje zadania.
Prasa do tłoczenia oleju Sana testowana była przez nas niezliczoną ilość razy na przeróżnych gatunkach nasion i orzechów. Wyciska olej bardzo skutecznie – wydajność przekracza inne prasy do oleju, które testowaliśmy.
Nasiona nie wymagają suszenia, ani podgrzewania w piekarniku przed tłoczeniem. Sama prasa nie posiada też dodatkowego podgrzewania. Dzięki temu witaminy i składniki odżywcze wrażliwe na ciepło, nie są niszczone w procesie tłoczenia oleju. Zyskujemy olej najzdrowszy, najbardziej wartościowy, jaki można uzyskać.