Praliny z mlecznej czekolady z nadzieniem orzechow
⭐ Praliny z mlecznej czekolady ⭐
35% mniej kalorii i 30% mniej tłuszczu w porównaniu ze zwykłymi pralinami z nadzieniem orzechowym
Została stworzona przez najlepszych europejskich Mistrzów Czekolady. Czekolada RED Delight, Delicious&Light to pierwsze na świecie czekolady zawierające od 35% do 50% mniej kalorii. Tę niższą wartość kaloryczną udało się uzyskać przez nie dodawanie cukru i obniżenie zawartości tłuszczu. Do jej wyprodukowania użyte są najlepsze ziarna kakaowe z Wybrzeża Kości Słoniowej a zamiast cukru zastosowano naturalne substancje słodzące takie jak erytrol i maltitol. Czekolady i praliny RED Delight, Delicious&Light zostały wyprodukowane przez firmę Chocolette Confectionary, jedną z najnowocześniejszych fabryk czekolady w Europie.
Głównym składnikiem RED jest wysokiej jakości kakao, produkowane przez Barry Callebaut - światowego lidera w tej branży.
Erytrytol - naturalna substancja słodząca o zerowej wartości energetycznej, występująca w melonach, winogronach, gruszkach i innych owocach. Obecnie jest uważana za najbezpieczniejszą i najpopularniejszą substancję słodzącą w Europie.
Maltitol - podobnie jak erytrytol jest obecny w wielu owocach i warzywach. Wyróżnia się znacznie mniejszą zawartością kalorii niż cukier przy podobnej słodkości, intensywności i smaku.
Polidekstroza - stanowi bogate źródło błonnika, który sprzyja zdrowemu trawieniu. Pochodzi z naturalnych produktów. Jest w pełni bezpieczna i została dopuszczona do produkcji żywności w Europie.
Wartość odżywcza (w 100 g produktu):
Wartość energetyczna: 1629 kJ / 389 kcal
- Tłuszcz: 30 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 14 g
- Węglowodany:41 g, w tym cukry 9,5 g, poliole 28 g
- Białko: 8 g
- Sól: 0,28 g
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze 10°C - 21°C
Kraj pochodzenia: Łotwa
Masa netto: 132 g
Skład:
miazga kakaowa; substancje słodzące: erytrytol; maltitol, substancja wypełniająca (polidekstroza); mleko odtłuszczone w proszku; tłuszcz kakaowy; tłuszcz roślinny (tłuszcz palmowy, emulgator: lecytyny (ze słonecznika)); mleko pełne w proszku; pasta z orzechów laskowych; kawałki orzechów laskowych 2%; kakao w proszku; tłuszcz mleczny; kawałki orzechów makadamia 0,4%; emulgatory: lecytyny (soja), E476; aromaty; substancja słodząca: glikozydy stewiolowe. Masa kakaowa minimum 25%.
Może zawierać: orzeszki ziemne, migdały i orzechy nerkowca. Mleko, orzechy laskowe, orzechy makadamia, soja.