Pralina z orzechów laskowych
Pralina z orzechów laskowych charakteryzuje się głębokim, karmelowym smakiem. Dodatek soli podbija smak orzechów i wydobywa z nich to, co najlepsze. Pralina ta idealnie nadaje się do deserów, domowych wypieków, jako dodatek do owsianki, lodów, naleśników, brownie czy musów czekoladowych domowej roboty.
Skład: orzech laskowy (72%), cukier (25%), woda, sól
Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna 602 kcal (2 520,5 kJ), tłuszcz 44,5 g, w tym – nasycone kwasy tłuszczowe 3,2 g, węglowodany 48 g, w tym – cukry 39 g, białko 10,7 g, sól 1,2
Waga: 300 g
Alergeny
Orzech laskowy
Założycielami DESEO Patisserie & Chocolaterie są Łukasz Smoliński i Natalia Sitarska, para podróżników prowadzących od wielu lat najpopularniejszy w Polsce blog podróżniczo-kulinarny Tasteaway.
Podczas swoich kulinarnych podróży po Europie i świecie Natalia i Łukasz zakochali się w deserach typu petit gateau oraz w nowoczesnym cukiernictwie. Właśnie dlatego w 2015 roku postanowili otworzyć własną cukiernię w Warszawie. Obecnie w stolicy działają już cztery lokale pod marką DESEO: pracownia na ul. Suwak 3, pięknie położona na terenie dawnej Fabryki Koronek cukiernia na ul. Burakowskiej 5/7, punkt na Suwaku oraz świeżo otwarta cukiernia w klimatycznym Forcie 8 – dawnych carskich kazamatach.
Nazwa cukierni pochodzi z języka hiszpańskiego i oznacza pragnienie, marzenie. DESEO jest więc spełnieniem marzenia o własnej cukierni, a dla Gości – mamy nadzieję – spełnieniem marzenia o pysznych, najwyższej jakości i pięknych deserach.