Zamsz w sprayu VELVET SPRAY PROFESSIONAL marki Food Colors - 100 ml
VELVET SPRAY w gramaturze 100 ml został stworzony z myślą o torcikach bento, monoporcjach, łączeniach kolorów w jednej realizacji, efektach ombre oraz potrzebach klientów, którzy chcą przetestować zamsz jadalny Food Colors.
Ta sama formuła, te same kolory - teraz w mniejszej, wygodnej i ekonomicznej puszce, idealnej do mniejszych realizacji. Zamsz przeznaczony jest do nanoszenia na powierzchnie czekolady, czekoladek oraz pralin, a także do dekoracji tortów, monoporcji i innych deserów. Produkt stworzony na bazie barwników nieazowych (AZO Free) oraz naturalnych, z przyjemnym smakiem białej czekolady.
Jak przygotować VELVET SPRAY do pracy?
- Przed użyciem zagrzej puszkę w kąpieli wodnej, aby uzyskać odpowiednią konsystencję.
- Ogrzewaj pojemnik równomiernie, dbając, aby nie przekroczyć temperatury 50°C.
- Wstrząśnij puszką, a jeśli kulka swobodnie przemieszcza się w masie, możesz rozpocząć aplikację.
Produkt należy nanosić na dobrze schłodzone powierzchnie z odległości ok. 25 cm pod wyciągiem lub odpowiednią osłoną. Zamsz można nakładać warstwami, a przed nałożeniem kolejnej warstwy zaleca się pozostawić poprzednią do wyschnięcia. Po zakończonej pracy tort lub dekorację niezwłocznie wstaw do lodówki.