POWIDŁO ŚLIWKOWE BIO 330 g
Informacje o produkcie: Ekologiczne konfitury pochodzą z certyfikowanego polskiego gospodarstwa z wieloletnimi tradycjami. Przygotowywane są w tradycyjny sposób. Dokładnie tak, jak robiły to Nasze Babcie. Spróbuj,a przypomnisz sobie czasy gdy byłaś jeszcze mała.
Składniki: śliwki (certyfikowany składnik ekologiczny), cukier. Sporządzono z 180 g owoców na 100 g produktu. Łączna zawartość cukru 21 g na 100 g produktu.
Kraj pochodzenia: POLSKA
Warunki przechoywania: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Konsystencja: półpłynna
Jak powstają ekologiczne powidła śliwkowe?
Nasze powidła przygotowywane są z ekologicznych śliwek węgierek pochodzących z małopolskich sadów. Powidło śliwkowe BIO powstaje poprzez wielodniowe smażenie śliwek węgierek w kotle z dodatkiem cukru. Taki proces zapewnia trwałość produktu. Należy podkreślić, ekologiczne konfitury przygotowywane są bez żadnych zbędnych sztucznych substancji. Należy podkreślić, że EKO powidła nie zawierają związków konserwujących!. Śliwki węgierki, które znajdują się w naszych słoiczkach pochodzą z gospodarstwa ekologicznego.
Smak ekologicznego powidła ze śliwek węgierek.
Eko powidło śliwkowe posiada charakterystyczny dymny kwaśno ostry posmak oraz półpłynną konsystencją.
Powidła śliwkowe na pewno warto mieć w swojej spiżarni, ponieważ dzięki nim dostarczamy organizmowi wartości odżywczych. Polecane są osobom z zaparciami, gdyż zawierają pektyny oraz błonnik pokarmowy. Błonnik wspomaga pracę przewodu pokarmowego i przyśpieszają metabolizm, dlatego szczególnie polecane są osobom starszym oraz dbającym o linię.
Znajdujący się w nich również beta-karoten czyli substancję przeciwutleniającą. Przeciwutleniacze mają za zadanie chronić nasz organizm przed wolnymi rodnikami. Co więcej Eko powidła zawierają witaminy z grupy B. Bogate są również w żelazo, wapń, fosfor i potas, który reguluje naszą gospodarkę wodną. Chronią nas przed nowotworami i chorobami układu krążenia oraz prawidłową pracą nerek.
Do czego użyć śliwkowego eko powidła?
Miękka, półpłynna konsystencja naszego powidła śliwkowego bio stanowi idealny dodatek do ciast, wędlin, mięs. Przyda się także do pierogów i nada wyjątkowy smak naleśników lub drożdżówek. Używane mogą być również jako nadzienie do tradycyjnych pączków.Oczywiście to tylko podstawowe zastosowania. Twoja kulinarna kreatywność na pewno nada ciekawe zastosowanie naszym konfiturom.