POWIDŁA BORÓWKOWE bez cukru. Tradycyjne, 100% borówki amerykańskiej.
POWIDŁA BORÓWKOWE BEZ CUKRU. (235g)
Skład: Borówki amerykańskie 100%.
Data produkcji: Lipiec-Sierpień 2023
Pasteryzowane. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
❤️ DLACZEGO WARTO SPRÓBOWAĆ NASZYCH POWIDEŁ Z BORÓWKI AMERYKAŃSKIEJ❤️
✅Produkcja powideł to długotrwały proces, w porównaniu do dżemów, konfitur i marmolad mają największą zawartość owoców. Z tego powodu, powidła uważa się za najszlachetniejszy produkt jaki możemy uzyskać z przetworzonych owoców.
✅W przypadku naszych powideł, na 100g gotowego produktu, wykorzystujemy 200g świeżo zebranych owoców.❤️
✅W powidłach najbardziej cenimy sobie ich prosty skład, głęboki smak i balans między słodyczą, a kwaskowatością. Do naszych powideł nie dodajemy ani grama cukru.
✅Do ich produkcji wykorzystujemy specjalnie wyselekcjonowane odmiany borówek, z dobrze nasłonecznionych stanowisk. Dlatego nasze powidła pomimo braku dodatku cukru, mają w sobie dużo słodyczy.
✅Region, w którym uprawiamy uprawiamy borówki amerykańskie, słynie z bogatych tradycji sadowniczych, bardzo popularne były tutaj sady śliwkowe.
✅Lokalny ekotyp śliwki węgierki charakteryzował się wysoką odpornością na choroby, ale również tym, że pestki łatwo oddzielały się od miąższu. Tę cechę wykorzystywano do produkcji powideł, które wytwarzane są tutaj do dzisiaj.
✅Powidła śliwkowe z doliny dolnej wisły są wpisane na listę produktów tradycyjnych.
❤️JAK POWSTAJĄ NASZE POWIDŁA❤️
❤️➡OWOCE
✅Borówki, które wykorzystujemy do produkcji naszych powideł, pochodzą z naszej rodzinnej plantacji.
✅Profesjonalną uprawą borówek amerykańskich zajmujemy się od ponad 5 lat, prywatnie jesteśmy miłośnikami borówek od wielu, wielu lat:)
✅Owoce zbieramy własnoręcznie, bezpośrednio przed przetworzeniem.
✅Powidła powstawały z dojrzałych i słodkich borówek, zbieranych od lipca do sierpnia 2023.
❤️➡RECEPTURA
✅Powidła powstały w oparciu o tradycyjną recepturę, które wytwarzano w naszej rodzinie od wielu pokoleń.
✅Powidła nie zawierają cukru ani żadnych substancji żelujących.
Jak smakują powidła z borówki amerykańskiej❓
✅Przede wszystkim charakteryzują się głębokim, wielowymiarowym smakiem. Naturalnie słodkie, z delikatną kwaskową nutą.
.
Czy da się powtórzyć wyjątkowy smak powideł śliwkowych wykorzystując owoce borówki amerykańskiej❓
✅Zdecydowanie TAK!
❤️DO CZEGO MOŻNA WYKORZYSTAĆ NASZE POWIDŁA?❤️
🍨🍧🍦🎂
✅Na słodko:
- Są tak pyszne, że wystarczy chwila nieuwagi i zawartość słoiczka znika bez żadnych dodatków. :)
- Świetnie sprawdzą się jako dodatek do naleśników, wypieków czy gofrów.
- Idealne smarowidło do rogalików, chałek czy crossaintów.
- Jako wypełnienie domowych pączków, to już nasza coroczna tłustoczwartkowa tradycja.
🥩🍜
✅Na słono:
- Jako dodatek do mięs. Cudownie smakuje z kaczką i gęsią.
- Jako dodatek do domowego pasztetu.
- Jako składnik orientalnych sosów (wykorzystywane w kuchni azjatyckiej).