POTRAWY STAROPOLSKIE I REGIONALNE B. Snaglewska, I. Zahorska
stan db , podniszczona lekko okładka.
Książka została wykupiona z biblioteki. Posiada skasowane pieczęcie i odpowiednie adnotacje, na okładce mogą znajdować się nieaktualne sygnatury, całość kompletna, książka jest pełnowartościowa.
Zamieszczone w niniejszej książce przepisy prezentują potrawy najbardziej charakterystycznych regionów naszego kraju. Przepisy zostały dostosowane do obecnej sytuacji surowcowej. Zastąpiono niektóre niedostępne obecnie na rynku surowce — głównie przyprawy (np. kapary, biały pieprz) — innymi, dostępnymi na rynku. Wprowadzono też do przepisów powszechnie znane i popularne tłuszcze (olej, margaryna), mimo iż w potrawach staropolskich stosowano głównie masło. '
Sądzimy, że przedstawione przepisy zostaną przychylnie przyjęte przez Czytelników i wiele z nich wpłynie na urozmaicenie jadłospisów w zakładach gastronomicznych i w domach. - z okładki