POSYPKA O SMAKU ZIELONEJ CEBULKI DO CHIPSÓW 60G
Jestem Posypką do chipsów o smaku Zielonej Cebulki. Jestem wielozadaniową posypką dedykowaną do zadań specjalnych. Ze mną przygotujesz: frytki, zakręcone frytki, tornado chips, chipsy, onion rings. Nadaj nowego wymiaru daniom smażonym na głębokim oleju. Ograniczeniem jest jedynie wyobraźnia!
Wyprodukowano w Polsce.
Składniki :serwatka (z mleka), cebula mielona, maltodekstryna, sól, wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe; szczypiorek (8%), hydrolizat białka sojowego, olej, witamina C.
Sposób użycia: Po zakończeniu obróbki termicznej dania - obsyp i ciesz się smakiem.
✔ Torebka stojąca
✔ Zamknięcie strunowe
✔ Mieści się w standardowej szafce kuchennej
DODATKOWE INFORMACJE O PRODUKCIE:
Zapewnienie bezpieczeństwa żywności w trakcie procesu produkcji i paczkowania.
Mr Cook Corp. Sp. z o.o. posiada wdrożony i certyfikowany system bezpieczeństwa produkcji żywności FSSC 22000, który rozpoznawany jest przez Global Food Standard Initiative (GFSI).
Taki poziom certyfikacji zapewnia konsumentom bezpieczeństwo produktów. Jako konsument możesz tego nie wiedzieć, ale największe sieci handlowe zamawiając produkcję towarów pod marką własną wybierają dostawców tylko wśród firm z certyfikatem rozpoznawanym przez GFSI.
HACCP jest częścią wymagań prawnych, dlatego jest częścią systemu FSSC 22000, ale do wdrożenia FSSC 22000 trzeba spełnić o wiele więcej warunków.
Jakoś produktu
Każda partia surowca jest kontrolowana przed przyjęciem do magazynu. Surowce i wyroby gotowe są badane w akredytowanym laboratorium zgodnie z rocznym planem badań. Dostępne są specyfikacje produktowe i atesty.
Alergeny
Jeśli produkt zawiera alergen jest on podkreślony na liście składników. Ponadto na terenie zakładu produkcyjnego przetwarzane są produkty zawierające alergeny: gluten, orzechy, soję, mleko (w tym laktozę), seler, gorczycę, sezam, dwutlenek siarki. Poprzez wdrożone procedury minimalizujemy ryzyko zanieczyszczenia krzyżowego alergenami, ale nie możemy go w 100% wykluczyć.