Postbiotyk Lactobacillus plantarum L-137, 60 kapsułek Kenay
suplement diety
L-137™ jest naturalnie wytwarzany w procesie fermentacji. Proces produkcji przy użyciu wysokiej temperatury pozwala na osiągnięcie wyjątkowej stabilności produktu. L-137 jest odporny na ciepło oraz działanie kwasu żołądkowego.
Korzyści i cechy produktu:
- bakteria postbiotyczna (postbiotyki to związki bioaktywne, będące metabolitami bakterii jelitowych)
- skuteczny przy niewielkiej porcji dziennej, wystarczy 10 mg L-137™
- kwasoodporny, termostabilny, o długim terminie przydatności do spożycia (5 lat w temperaturze pokojowej)
- nie wymaga przechowywania w lodówce
- 100% naturalnego pochodzenia
- ekologiczne szklane opakowanie
- zarejestrowana marka L-137™
- produkt odpowiedni dla wegetarian (kapsułka Vcaps®)
Porcja dzienna: 1 kapsułka
Opakowanie zawiera: 60 kapsułek
Skład w porcji dziennej (1 kapsułka)
Lactobacillus plantarum /L-137™/ - szczep inaktywowany wysoką temperaturą
1010 CFU**/10 mg
Ekstrakt z aceroli (Malpighia punicifolia L.) 280 mg
w tym: - witamina C: 25% 70 mg -87,5%
*RWS – Referencyjna Wartość Spożycia
**CFU – Colony Forming Unit – jednostka tworząca kolonię bakterii
L-137™ jest znakiem towarowym firmy HOUSE FOODS GROUP INC.
Vcaps® jest znakiem towarowym firmy Lonza lub jej filii.
Składniki: ekstrakt z aceroli (Malpighia punicifolia L.), w tym witamina C: 25%; Lactobacillus plantarum; składnik otoczki kapsułki: hydroksypropylometyloceluloza.
Porcja dzienna: 1 kapsułka dziennie.
Środki ostrożności: Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Nie należy stosować w przypadku nadwrażliwości na jakikolwiek składnik preparatu. Preparatu nie powinny stosować kobiety w ciąży, karmiące piersią oraz dzieci i młodzież poniżej 18 roku życia.
Kraj pochodzenia Lactobacillus plantarum L-137™: Japonia
Kraj pochodzenia ekstraktu z aceroli : Włochy
Producent: Kenay