W przypadku rozbieżności pomiędzy parametrami produktu na górze strony aukcji a opisem poniżej
Prosimy kierować się opisem umieszczonym przez nas przy zdjęciu
Autorzy: Pospieszyńska, Katarzyna
Wydawnictwo: Zrzeszenie Księgarstwa
Miejsce i rok: Warszawa 1987
Wydanie: pierwsze
Oprawa: twarda bez obwoluty, płócienny grzbiet
Ilość stron: 432
Format: 173 x 236 mm
ISBN: 8385004025 / 9788385004028
Stan: dobry, okładka z minimalnymi otarciami i przybrudzeniami, pożółkły papier i blok książki od zewnątrz, ten ostatni również nieznacznie przybrudzony
Dodatkowe informacje:
SPIS TREŚCI:
Część I
- Przedmowa
- Niezwykłe potrawy
- Przyprawy korzenne i ziołowe
- Przykładowe menu
- Porady praktyczne
- Przepisy ogólne
Część II
- Zakąski i przystawki
- Zupy
- Potrawy z ryb
- Potrawy z wołowiny i cielęciny
- Potrawy z wieprzowiny
- Potrawy z baraniny
- Potrawy z drobiu, dziczyzny i z mięsa królika
- Potrawy z podrobów
- Zapiekanki
- Potrawy z warzyw i grzybów
- Potrawy z mąki i ryżu
- Sałatki i surówki
- Sosy
- Desery
- Ciasta, ciastka, ciasteczka
- Napoje
Część III
- Alfabetyczny spis potraw według kraju pochodzenia
- Alfabetyczny spis z podziałem na rodzaje potraw