Popcorn solony do mikrofalówki BIO bez glutenu 90g
Wyśmienita ekologiczna przekąska dla całej rodziny
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wyjmij torbę papierową z opakowania foliowego i włóż do mikrofali na talerz obrotowy napisem UP do góry. Popcorn jest gotowy gdy pękanie następuje co 2-3 sekundy. Ostrożnie wyjmij torbę i wstrząśnij. Otwórz, uważając na gorącą parę. Nie pozostawiać popcornu bez nadzoru podczas przygotowywania. Nie przygotowywać w zwykłym piekarniku. Przybliżony czas przygotowania w mikrofali: 1000 W 2-2,5 min; 800 W 2-3 min; 650 W 2,5-3,5 min. Ponieważ urządzenia różnią się między sobą, powyższe informacje należy traktować jako wskazówki.
MASA NETTO:90g
BEZ GLUTENU
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
CERTYFIKAT BIO: jest
SKŁADNIKI: ziarno kukurydzy* (84%), masło shea* (13%), sól (3%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
- Wartość odżywcza - w 100g
- Wartość energetyczna: 1675 kJ / 400 kcal
- Tłuszcz: 17 g
- - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,8 g
- Węglowodany: 55 g
- - w tym cukry: 1,1 g
- Błonnik: 5,8 g
- Białko: 6,1 g
- Sól: 3 g