Ziarna kukurydzy popcorn - 22,68kg - czyli 50lb (funtów)
Ziarno kukurydzy przeznaczone do prażenia nazywane jest popcornem, tak samo jak gotowy produkt powstały po procesie prażenia. Popcorn to popularna przekąska powstała na skutek prażenia w wysokiej temperaturze ziaren kukurydzy. W ten sposób nasiona kukurydzy puchną i wyrzucają z siebie białą białkowo-skrobiową masę.
Sposób użycia: Na dno patelni wlać niewielką ilość oleju. Ziarenka popcornu rozsypać na patelni i przykryć pokrywką. Patelnię podgrzewać na średnim ogniu. Po chwili ziarna zaczną puchnąć i "strzelać". Po ustaniu strzelania należy przesypać gotowy produkt do naczynia. Należy przygotowywać z zachowaniem środków ostrożności.
Wartość odżywcza produktu w 100g:
- Wartość energetyczna: 1528kJ / 365kcal
- Tłuszcz: 4,7g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7g
- Węglowodany: 67g - w tym cukry 0,6g
- Błonnik: 7,3g
- Białko: 9,4g
- Sól: 0,09g
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym miejscu i temperaturze poniżej 25°C, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Kraj pochodzenia: Argentyna
Skład: 100% ziarna kukurydzy popcorn
Informacje o alergenach: Produkt może zawierać gluten, jaja, orzechy, soję, mleko, seler, gorczycę, sezam, dwutlenek siarki i pochodne wyżej wymienionych.
Producent: Luksekom Sp. z o.o. ul. H.Wieniawskiego 56B/3 35-603 Rzeszów