Historia octów Ponti sięga korzeniami już 1867 roku, kiedy to Giovanni Ponti rozpoczął produkcję octów i win. Jego śladami podążył syn Antonio, a później kolejni potomkowie. W ten sposób, pozostając wciąż w rękach rodziny Ponti, firma rozwijała się z pokolenia na pokolenie, by stać się liderem w produkcji octów winnych i marynat warzywnych. Dziś marka Ponti znana jest na całym świecie z tradycyjnych włoskich receptur i produktów najwyższej jakości.
Ocet balsamiczny Ponti z Modeny, leżakowany w dębowych beczkach, jest produkowany w wytwórni octu Vignola,
u stóp wzgórz Modeny. Wynika to z powolnego zakwaszania moszczu pochodzącego z winogron lub winorośli
wyselekcjonowany, z dodatkiem dobrego octu winnego. Idealny w kuchni do czerwonych mięs, pieczeni, omletów, surowych warzyw lub
gotowane, a także na lodach i truskawkach.
Kwasowość 6%
Składniki
ocet winny, zagęszczony moszcz winogronowy, moszcz gotowany, barwnik: karmel E 150d.
Zawiera siarczyny.
Szklana butelka z dozownikiem sprayu 250 ml