Winiary Pomysł Na…Steki z karkówki w sosie z tymiankiem
Zawartość/waga: 44g
Winiary Pomysł Na…Steki z karkówki w sosie z tymiankiem to propozycja na urozmaicenie codziennej kuchni. Gęsty i aromatyczny sos przyrządzisz już w woreczku razem z soczystym i kruchym mięsem.
Dzięki dołączonemu woreczkowi otrzymasz sprytny sposób na przyrządzenie niezwykle smacznego dania. Doskonale przygotowany posiłek będzie gotowy zaledwie w 60 minut! Wystarczy do dołączonego woreczka wrzucić pokrojone w plastry mięso, dodać 200 ml wody wymieszanej z zawartością opakowania i włożyć do piekarnika.
Co wyróżnia Winiary Pomysł Na… Steki z karkówki w sosie z tymiankiem z woreczka:
- Idealnie miękka i soczysta karkówka w 60 minut
- Mięso przygotowane w aromatycznym sosie
- Sos, który przyrządzisz w woreczku razem z mięsem!
- Doskonała soczystość i doprawienie gwarantowane przez Winiary
- Idealny sposób na urozmaicenie codziennego menu
Składniki:
mąka pszenna, skrobia ziemniaczana, sól, suszone warzywa 9,3% (czerwona papryka, cebula, pomidor, czosnek, pasternak), aromaty (z pszenicą), zioła (tymianek 2,0%, majeranek, liść pietruszki), przyprawy (pieprz czarny, kolendra, imbir, papryka chili), cukier karmelizowany, cukier, ekstrakt drożdży, olej słonecznikowy, skrobia kukurydziana, fermentowane białko pszenne
Może zawierać: jaja, soję, mleko, seler, gorczycę.
Przepis:
Lista zakupów:
- 800 g karkówki
Sposób przygotowania:
1. Podgrzej piekarnik do 200°C. Karkówkę pokrój na plastry o grubości 1,5-2 cm i włóż do woreczka z górnej części opakowania.
2. W wysokim naczyniu odmierz 200 ml wody, dodaj przyprawy z dolnej części opakowania i dobrze wymieszaj. Wlej do woreczka. Zamknij woreczek czerwoną zapinką i delikatnie go obracając równomiernie rozprowadź przyprawę na mięsie.
3. Woreczek ułóż w naczyniu żaroodpornym, nie przykrywaj. Włóż do rozgrzanego piekarnika i piecz przez 60 minut.
4. Po wyjściu z piekarnika, odetnij końcówkę woreczka z zapinką. Uważaj na gorący woreczek i wydostające się z niego powietrze.