Znany smak w nowej, niezwykłej formie!
SUPER JAKOŚĆ
Pomidor w proszku to idealny dodatek do wszelkiego rodzaju potraw. Dzięki tej przyprawie, unikalny smak pomidorów jest w zasięgu ręki, w każdym miejscu i czasie. Warzywo to jest niezwykle bogate w witaminy i wartości odżywcze. Warto zabierać je ze sobą wszędzie i dodawać do wszystkich potraw. Niestety, nie zawsze mamy dostęp do świeżych pomidorów. Od dziś nie jest to już problem! Dzięki suszonym, zmielonym pomidorom w proszku, smak oraz wartości odżywcze, tego uprawianego w Polsce od wieków warzywa, są w zasięgu ręki!
Do czego dodawać pomidory w proszku?
- Sprawdzą się jako dodatek do wszystkich gotowanych potraw jednogarnkowych, których smak chcesz uwydatnić i przebić na pierwszy plan warzywa.
- Będą fajnym elementem panierek do kotletów mięsnych, warzywnych lub pulpecików.
- Mogą być posypką do ryżu, która jednocześnie zmieni jego kolor - to ważne, zwłaszcza, jeżeli masz w domu dzieci, którym chcesz w ciekawy sposób podawać posiłki, by zwiększyć ich apetyt.
- Pomidory w proszku to świetny dodatek do sosów do mięsa i warzyw, zwłaszcza tych, które powstały na bazie świeżych pomidorów, ale poza sezonem, kiedy ich smak nie jest tak bardzo wyrazisty.
- Koktajle warzywne będą lepiej smakować z ich dodatkiem oraz będą mieć więcej witamin, przy praktycznie nie zmienionej kaloryczności.
Dlaczego warto ich używać?
Poza walorami smakowymi, spożywanie pomidorów w proszku dostarcza minerałów i sporej dawki witaminy C. Wpływa to korzystnie na odporność, stan skóry i samopoczucie.
Niby tylko przyprawa, a nawet w zimie przypomni smak prawdziwych pomidorów!