Cena 20zł/kg.
Mangalica to świnia węgierskiej rasy, która charakteryzuje się wysoką zawartością tłuszczu. Mięso ma intensywny smak i ciemny kolor za co cenione jest przez smakoszy. Jest delikatne, bardzo szlachetne oraz bogatsze w wartości odżywcze od mięsa świń z chowu przemysłowego. Przez fachowców uznawane jest za rarytas wśród wieprzowiny. Idealnie nadaje się do wytwarzania wszelkiego rodzaju kiełbasy, szynek dojrzewających, czy salami. Z tłuszczu można wytopić znakomity smalec.
W naszym gospodarstwie świnie hodowane są na wolnym wybiegu w naturalnym środowisku około 12 miesięcy. Mają zwartą budowę, są masywne i dobrze umięśnione.
Półtusza świeża lub mrożona.
Półtusza waży około 50 - 60 kg wraz z głową i nogą.
Bardzo proszę o kontakt przed zakupem. Zamówienia tylko z wcześniejszym ustaleniem terminu.
Odbiór osobisty lub dowóz na konkretnym terenie (ustalenia telefoniczne).
Paragon lub faktura.