Polskie Pestki dyni łuszczone ZESTAW 5 x 1 kg
TARGROCH Polskie Pestki dyni łuszczone ZESTAW 5 x 1 kg
Dynia jest naturalnym źródłem:
- Tiaminy ( Witaminy B1 )
- Magnezu
- Cynku
- Żelaza
- Fosforu
- Potasu
a także żródłem białka i błonnika pokarmowego,
Wartości odżywcze:
Wartość odżywcza produktu W 100 g W porcji 50 g %RWS* w 50 g
Wartość energetyczna 2327 kJ/556 kcal 1164 kJ/278 kcal 14%
Tłuszcz
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 45,8 g
8,5 g 22,9 g
4,3 g 33%
22%
Węglowodany
- w tym cukry 18 g
1,1g 9 g
0,6 g 3%
1%
Błonnik 5,3 g 2,7 g -
Białko 24,5 g 12,3 g 25%
Sól** 0,05 g <0,01 g <1 %
Witaminy i składniki mineralne W 100 g %RWS* w 100 g W porcji 50 g
Tiamina (Wit. B1) 0,21 mg 19 % 0,11 mg
Ryboflawina 0,32 mg 23 % 0,16 mg
Witamina E 26 mg 216 % 13 mg
Potas 810 mg 41 % 405 mg
Fosfor 1170 mg 146 % 585 mg
Cynk 7,5 mg 75 % 3,8 mg
Magnez 540 mg 144 % 270 mg
Mangan 1 mg 50 % 0,5 mg
Żelazo 15 mg 107 % 7,5 mg
** Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie wyczerpującego sodu.
*RWS- Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Sposób przygotowania i przechowywania:
Przechowywać w miejscu suchym w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Ostrzeżenia i pozostałe informacje:
Opakowanie 1000 g zawiera 20 sugerowanych porcji.
Informacja alergenna:
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Dane producenta/dystrybutora:
TAR-GROCH-FIL T. Krakowski, M. Kijowski, E. Drożdż, J. Drożdż Sp. J.,
Filipowice 161, 32-840 Zakliczyn, tel. (14)66-36-104