Polskie Pestki dyni łuszczone 500 g
- Grubość: 5
- Masa netto: 500
- Waga: 550.000
- Szerokość: 16
- Wysokość: 27
- Producent: TARGROCH
- EAN: 5903229002341
Pestki dyni łuszczone
Dynia jest źródłem błonnika pokarmowego oraz białka. W kuchni znalazła zastosowanie jako przekąska, dodatek do musli, płatków śniadaniowych, pieczywa, ciast, sałatek warzywnych lub jako posypka do mięsa.
Składniki:
Pestki dyni łuskane
Dynia jest naturalnym źródłem:
- Tiaminy ( Witaminy B1 )
- Magnezu
- Cynku
- Żelaza
- Fosforu
- Potasu
Opakowanie 1000 g zawiera 20 sugerowanych porcji.
Wartość odżywcza produktu w 100 g:
- Wartość energetyczna 2327 kJ / 589 kcal
- Tłuszcz 45,8 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 8,48 g
- Węglowodany 12,7 g
- w tym cukry 11,3 g
- Błonnik 5,3 g
- Białko 24,5 g
- Sól** 0,05 g
Witaminy i składniki mineralne w 100 g / w porcji 50 g:
- Tiamina (Wit. B1) 0,21 mg / 0,11 mg
- Ryboflawina 0,32 mg / 0,16 mg
- Witamina E 26 mg / 13 mg
- Potas 810 mg / 405 mg
- Fosfor 1170 mg / 585 mg
- Cynk 7,5 mg / 3,8 mg
- Magnez 540 mg / 270 mg
- Mangan 1 mg / 0,5 mg
- Żelazo 15 mg / 7,5 mg
** Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie wyczerpującego sodu.
*RWS- Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Sposób przygotowania i przechowywania:
Przechowywać w miejscu suchym w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Informacja alergenna:
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Dane producenta/dystrybutora:TAR-GROCH-FIL T. Krakowski, M. Kijowski, E. Drożdż, J. Drożdż Sp. J.,