Mąka Szymanowska Uniwersalna Ekologiczna
Typ: 480
Zastosowanie: uniwersalna
Mąka ekologiczna wytwarzana jest tradycyjnymi metodami z ziaren powstałych z upraw ekologicznych, co wpływa na jej walory zdrowotne i smakowe. Mąka Szymanowska ekologiczna typ 480 powstaje w szymanowskim młynie w sposób całkowicie naturalny – co najistotniejsze, niedodawane są do niej żadne dodatki takie jak polepszacze i wybielacze, dlatego jest bezpieczna dla środowiska oraz naszego zdrowia. Mąka Szymanowska ekologiczna typ 480 jest idealna do codziennego stosowania w kuchni, jeśli zależy nam, by przygotowywane przez nas posiłki miały wysoką jakość i niepowtarzalny smak.
Opakowanie: 1 kg zawiera 8 porcji
Data minimalnej trwałości: 3 miesiące
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Wyprodukowane przez:
POLSKIE MŁYNY sp. z o.o.
ul. Połczyńska 97A
01-303 Warszawa
- Wartość energetyczna 1484 kJ/350 kcal
- Tłuszcz: 1,5 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
- Węglowodany: 71 g
- w tym cukry: 2,2 g
- Błonnik: 2,2 g
- Białko: 12 g
- Sól: <0,01 g