Witam
Z przyjemnością dzisiaj oferuję Państwu ''króla smaku'' czyli nasz POLSKI MIÓD WIELOKWIATOWY Z DODATKIEM MALINY 100% naturalny.
Nasz produkt to nie chiński miód!
Jesteśmy pod ciągłym nadzorem weterynarii który bada nasze produkty.
Przy rozlewaniu nie jest podgrzewany do temperatury wyższej niż 40 stopni co gwarantuje zachowanie wszystkich właściwości.
Miód WIELOKWIATOWY Z DODATKIEM MALINY ma wiele właściwości prozdrowotnych
- pomaga w leczeniu wrzodów żołądka i dwunastnicy
- pomaga przy zapaleniu jelit,chorobach wątroby oraz działa przeciwbiegunkowo
- zawiera witaminy E,B12,B6
Zawartość netto 320g
Kochamy to co polskie i naturalne, i pragniemy dzielić się tym co umiemy robić najlepiej, czyli wytwarzamy w sposób tradycyjny, najlepsze naturalne domowe przetwory przypominające nam wielu smak i zapach z dzieciństwa, bez chemii i konserwantów gdzie niestety w naszych czasach jest tego za dużo i wielu z nas już zapomniało o zdrowym odżywianiu.
Ukryte skarby w naszych produktach zawierają dużo witamin, cennych minerałów oraz wartości odżywczych.
POSIADAMY ZAŚWIADCZENIE O WPISIE DO REJESTRU ZAKŁADÓW PODLEGAJĄCYCH KONTROLI ŻYWNOŚCI PAŃSTWOWEJ INSPEKCJI SANITARNEJ dlatego macie Państwo pewność że nasze produkty otrzymacie z pewnego źródła.
Na innych aukcjach DOSTĘPNE konfitury, grzyby marynowane, miody, syropy: Konfitura z Malin, Konfitura z Płatków Róż, Pesto z czosnku niedźwiedziego, Syrop Malinowy ,Syrop żurawinowy , Syrop jagodowy ,Syrop jeżynowy, Syrop aroniowy ,Syrop z czarnego bzu , Syrop dzika róża , Syrop imbir , Syrop pigwa, Syrop Rokitnik, Sezonowo Mniszek Lekarski, Sosna, oraz wiele innych produktów wspomagających tryb zdrowego odżywiania.
Co jeszcze warto wiedzieć o miodzie?
Jak przechowywać miód? Miód powinno się przechowywać w szczelnie zamkniętych pojemnikach – szklanych, emaliowanych lub kamionkowych. Najlepiej w zaciemnionym miejscu, w temperaturze 5–25°C.
Co zawiera miód?
Miód jest wodnym roztworem cukrów, bogatym w witaminy, np. PP, C, B1, B2, B6, B12, H, kwas foliowy, kwas pantotenowy i minerały, np. żelazo, mangan, kobalt, potas, fosfor, wapń.
Czy każdy miód się krystalizuje?
Tak, każdy naturalny miód musi się krystalizować. Czas krystalizacji zależy od roślin, z których powstał.
Jak sprawdzić, czy miód jest prawdziwy?
W sprawdzeniu prawdziwości miodu pomocna okazuje się jego waga – 1 l miodu waży 1,35–1,44 kg. Warto także wiedzieć, że o ile nie został podgrzany, tylko naturalny miód ulega krystalizacji.
Dlaczego miód się nie psuje?
Właściwie przechowywany miód się nie psuje, a swoją trwałość zawdzięcza właściwościom antybakteryjnym zapewnionym przez nadtlenek wodoru.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna 1357 kJ / 324 Kcal
Węglowodany 79,5 g
w tym cukry 76,4 g
Tłuszcz 0 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone < 0g
Białko <0,5g
Sól 0g
Miód wielokwiatowy 97% Malina 3%
Termin przydatności z długą datą ważności informacje na etykiecie.
zapraszamy do zakupów będziecie Państwo zadowoleni