W 100% polski produkt!
Wspieraj polską gospodarkę.
Kociołek żeliwny o pojemności 4L wyprodukowany w całości w polskiej odlewni żeliwa.
Doskonałe wykonanie i dopasowanie elementów, stabilność i estetyka na najwyższym poziomie.
W przeciwieństwie do chińskich produktów wykonanych z żeliwa wątpliwej jakości ten kociołek spełnia wszystkie standardy, wykonany jest z żeliwa wysokiej jakości, dodatkowo kupując rodzime produkty wspierasz rozwój polskiej gospodarki.
Kociołki żeliwne już na dobre zagościły w polskich domach, kto choć raz spróbował potraw z kociołka, na pewno się nimi zachwycił.
Potrawy z kociołka są unikalne z kilku względów:
- są jednocześnie duszone i pieczone
- mają unikalny smak i aromat, niemożliwy do osiągnięcia przy normalnym gotowaniu lub pieczeniu
Zalet kociołków żeliwnych jest dużo więcej.
- podczas przyrządzania potraw żeliwo nie wytwarza żadnych szkodliwych substancji
- bardzo długo trzyma temperaturę, więc spóźnieni goście zjedzą nadal ciepłe potrawy :)
- żeliwo równomiernie rozprowadza ciepło, trudniej o przypalenie potraw
- można korzystać z niego wszędzie, na biwaku, w ogrodzie, na rybach itp. - wystarczy tylko trochę suchego drewna
- można go podwiesić nad paleniskiem czy ogniskiem używając np. łańcucha
- proste i szybkie mycie - najlepiej używać zwykłej wody z odrobiną piasku
- jest to produkt "na lata", wiedzą to osoby korzystające z żeliwnych naczyń w kuchni
DANE TECHNICZNE:
- waga: ok. 9 kg
- pojemność: ok. 4 litry
- Wymiary: 29 cm x 29 cm x 42 cm
- Średnica wewnętrzna: 21 cm
- Głębokość wewnętrzna: 17 cm
- Wysokość samego kociołka: 30 cm
Prosimy pamiętać, że przed pierwszym użyciem kociołek powinno się przepalić i natłuścić. Jak to zrobić można bez problemu odnaleźć w internecie, wpisując frazę "wypalanie kociołka", "przepalanie kociołka".
Czynność ta zakonserwuje nasz kociołek i usunie ewentualne nieczystości poprodukcyjne.
Ważne jest również to, by kociołek samoczynnie się schłodził, nie polewać go zimną wodą.
Życzymy wszystkim SMACZNEGO!!!!