Zakupy u nas są 100% bezpieczne!
Wszystkie nasze aukcję objęte są Programem Ochrony Kupujących.
Program zapewnia Kupującemu rekompensatę do 10.000 zł w przypadku, gdy:
- zapłacił za towar, ale go nie otrzymał;
- otrzymał towar, który znacznie różni się od opisanego w ofercie.
Rekompensata jest finansowana ze środków Allegro - kliknij tutaj, a uzyskasz więcej informacji.
Zestaw cydr 23L + drożdże
Jesteś miłośnikiem Cydru? Chciałbyś rozpocząć swoją przygodę z tym napojem? A może szukasz pomysłu na prezent?
Uwaga: długa data ważności!
Nasz Zestaw do Cydru zawiera wszystko czego potrzebujesz do wykonania tego delikatnie musującego, orzeźwiającego napoju we własnym domu. Produkcja zajmuje niewiele czasu, a smak świeżo wytworzonego Cydru jest jedyny w swoim rodzaju.
POLSKI CYDR - koncentrat soku jabłkowego na domowy cydr + drożdże FCG1. Produkt pasteryzowany, bez konserwantów, 100% bez GMO. Dodatek 1kg cukru równa się 23 litry cydru. Cydr lub cider, zwany też jabłecznikiem to napój alkoholowy 4-7 % otrzymywany z przefermentowanego soku z jabłek. Ten nieco zapomniany, staropolski produkt dobrze gasi pragnienie oraz odznacza się świeżym i orzeźwiającym smakiem jabłek. Wytwarzany jest bardzo podobnie do produkcji piwa, techniką górnej fermentacji. Zwolennicy wina określają go jako lekkie, stołowe wino jabłkowe, natomiast dla piwoszy jest piwem jabłkowym.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Umyj i zdezynfekuj sprzęt przed użyciem,
Wsyp drożdże z saszetki do 100ml ostudzonej (27 do 30°C) wody. Odczekaj co najmniej 30min,
Rozpuść 1kg cukru w 2 litrach gorącej wody, obetnij róg opakowania i wlej koncentrat. Zagotuj dokładnie mieszając,
Wlej do fermentora i uzupełnij zimną wodą do 23 litrów. Temperatura musi wynosić 25 - 30°C,
Następnie wlej uwodnione drożdże, dokładnie mieszając ok 2 minuty celem dobrego natlenienia brzeczki.
Zamknij fermentator pokrywą z rurką fermentacyjną.
FERMENTACJA:
Podczas fermentacji staraj się utrzymać temp. brzeczki w przedziale 18 - 23°C,
Fermentacja trwa zazwyczaj 5-8 dni. Jeśli z rurki fermentacyjnej nie wydziela się CO2 to fermentację uznaje się za zakończoną,
Po zakończeniu fermentacji, cydr rozlej do sterylnych butelek, dodając ok. 4 gram cukru na 0,5l butelkę. Po zakapslowaniu dokładnie wymieszaj cukier do rozpuszczenia. Pozostaw na 3 - 5 dni w temperaturze pokojowej, następnie odstaw na min. 14 dni w ciemne i chłodne miejsce. Trwałość tak wykonanego cydru to 2 lata w zakapslowanej szklanej butelce.
TECHNIKALIA:
Ilość cydru z jednego opakowania: 23 litry
Masa netto: 2kg
Opakowanie zewnętrzne: solidny kartonik
Pakowanie: aseptycznie
Fermentacja: Górna
Produkcja: Polska
WAŻNE: wszystkie produkty posiadamy na magazynie, zamówienia do Klientów wysyłamy na bieżąco, codziennie od poniedziałku do piątku.
Chcesz szybko dostać produkt do domu - KUP U NAS !!
Kupując na tej aukcji, warto dokupić na naszych pozostałych aukcjach - kliknij:
- drożdże gorzelnicze T3 / Prestige Black Label / Coobra / Alcotec / SpiritFerm (na cukrówkę, do owoców lub do zboża)
- węgiel aktywowany do filtrowania Coobra / Storms / BG 09 / MixerMan / Fantom / Activsorb
- środki klarujące Turbo Klar / SuperKlar
- esencje / zaprawy / dobierki smakowe
- drożdże piwowarskie i winiarskie
- pożywki do drożdży / fosforan dwuamonowy
- chemia winiarska: pirosiarczyn sodu / potasu / węglan wapnia / kwasek cytrynowy / fosforan dwuamonowy / bentonit / pektopol
- piwo domowe / koncentraty / chmiel / glukoza
- chłodnica / odstojnik / deflegmator / alkoholomierz / cukromierz
- akcesoria: kapslownica i kapsle / korkownica i korki / butelki / karafki / lejek / rurka / lak / workek
- susze na nalewki
- wiele innych.
PAMIĘTAJ:
Nie doliczamy żadnych, niemających pokrycia w rzeczywistości opłat za wysyłkę, jak wielu innych Sprzedający. Nie zarabiamy na wysyłce - bazujemy na wadze produktów i cenniku pocztowym / kurierskim. Nie chcesz przepłacić - kup u nas.
Odbiór osobisty w naszym sklepie:
Czynny w godzinach:
Poniedziałek - piątek: 08.00 - 16.00
Sobota: 09.00 - 13.00