POLSKA RÓŻA - syrop imbirowy, 500ml
Syrop imbirowy na bazie tłoczonego soku z imbiru i tłoczonego soku z cytryny z dodatkiem cukru. Produkt przeznaczony do herbaty i wody o wyrazistym smaku i aromacie. Doskonały do picia na ciepło i na zimno.
Składniki:
Cukier, sok NFC z imbiru 38%, sok NFC z cytryny.
Wartość odżywcza w 100ml: wartość energetyczna (energia) 1371 kJ/ 323 kcal, tłuszcz 0,89 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g, węglowodany 78,0 g w tym: cukry 75,0 g, białko lt;0,5 g, sól lt;0,01 g
Masa netto:
500 mililitrów.
Właściwości i przeznaczenie:
- Imbir to przyprawa od lat stosowana w medycynie naturalnej. W wielu rejonach świata napary z korzenia imbiru są uznawane za naturalny stymulator odporności organizmu. Imbirowi przypisuje się również właściwości łagodzenia nieprzyjemnych objawów przeziębienia i grypy. Sok lub syrop z imbiru z cytryną - szczególnie w okresie jesiennym i zimowym - zajmował ważne miejsce w spiżarniach naszych babć, które profilaktycznie dodawały go do herbaty lub przegotowanej wody. A kiedy tylko komuś zaczynało kapać z nosa, herbata z syropem imbirowym była wręcz obowiązkowa.
- Babciny syrop imbirowy nigdy nie doczekał się medycznego potwierdzenia swoich cudownych właściwości leczniczych, ale to nam przecież nie przeszkadzało. Liczył się ten charakterystyczny rozgrzewający smak i aromat. Dzisiaj ten sam smak i aromat oferują syropy imbirowe marki Polska Róża.
- Bazując wyłącznie na tradycyjnych recepturach oraz świeżych korzeniach imbiru przyrządzamy syrop, który przypomni Ci smak dzieciństwa, jednocześnie będąc doskonałym źródłem naturalnej witaminy C. Dodawany do porannej herbaty syrop imbirowy z pewnością doda Ci energii i pobudzi do działania.
Stosowanie:
- Nasz syrop to wspaniała podstawa do sporządzenia rozgrzewającego lub orzeźwiającego napoju. Wystarczy do gorącej lub zimnej wody dodać odrobinę naszego produktu.
- Lemoniadę z kwiatu czarnego bzu także łatwo zrobić, trzeba jedynie dolać syrop do wody gazowanej. Proporcja z wodą: 1:8. Ozdób dzbanek z lemoniadą gałązką rozmarynu, cytryną i lodem.
- Ciasta, galaretki i budynie polane syropem z kwiatu czarnego bzu, będą smakować znakomicie.
- Koneserzy docenią wyjątkowe drinki alkoholowe, w których składzie znajdzie się syrop z kwiatu czarnego bzu, poleca się go również do białego wina.
Przeciwwskazania:
- Herbaty z syropem imbirowym nie sposób przedawkować.
- Mimo to osoby chorujące na wrzody żołądka lub dwunastnicy oraz refluks żołądka nie powinny spożywać syropu imbirowego w nadmiernych ilościach.
- To samo dotyczy osób z nadciśnieniem tętniczym.
Przechowywanie:
Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 2 dni.
Producent:
Polska Róża Ernest Michalski Sp. z o.o.