IL PIZZAIOLO Pulpa pomidorowa 4050 g Polpa Di Pomodoro Finissima extra-densa Per Pizza - to oryginalny włoski produkt. W jej skład wchodzą bardzo wysokiej jakości, obrane ze skórki i rozdrobnione pomidory. Ma uniwersalne zastosowanie - m.in. do zup, pizzy, zapiekanek, do sosów oraz farszu. Posiada intensywny i świeży zapach, jest przyjemnie aromatyczna. Wystarczy dodać ulubionych ziół i można stworzyć smaczne danie! Tak pisze o niej producent: "Ten drobny miąższ pomidorowy ma rozmiar 4x4 mm i zapewnia konsystencję, której nie znajdziesz nigdzie indziej na rynku".
Składniki: pomidory, sok pomidorowy, kwas cytrynowy (regulator kwasowości)
Marka IL PIZZAIOLO należy do włoskiej firmy Steriltom, która została założona w 1934 roku przez Dario Giuseppe Squeri w Piacenzy - w samym sercu przetwarzania włoskich pomidorów. Na historię firmy składają się aż 4 pokolenia rodziny Squeri - osób głęboko zakorzenionych w zamiłowaniu i pasji do pomidorów. Obecnie to największy europejski producent hurtowy pulpy pomidorowej dla kanałów Horeca / Food Service, przetwarza ponad 2.300.000 ton świeżych pomidorów. Produkty są bardzo dobre, doceniane przez gastronomię, a na ocenę składa się niezmienna jakość składników oraz profesjonalizm w ich obróbce.
Waga netto: 4050 g (4,05 kg) - 4250 ml
Należy spożyć do końca: 31.12.2021 r.
Kraj pochodzenia: Włochy (oryginalny produkt!)
Marka: Il Pizzaiolo
Producent: Steriltom S.r.l.