Polewa lustrzana
- kolor: RÓŻOWY
- z mieniącymi się drobinkami
- Delikatny, niedominujący smak.
- opakowanie: 300g
Absolutny hit!:) efekt lustrzanego odbicia na twoim torcie :)
Przed wylaniem polewę delikatnie podgrzać w kąpieli wodnej lub mikrofali (ok 5/10 sek. na najniższej mocy) tak aby uzyskać rzadszą konsystencję.
Pilnować by nie przegrzać polewy lub jej nie zagotować.
Glazurę lustrzaną wylewamy na zamrożony lub mocno schłodzony tort lub deser pokryty kremem (np. maślanym) lub masą cukrową.
Polewę zaczynamy wylewać od środka powierzchni zataczając kręgi w stronę krawędzi.
Polewę można zastosować również do wykonania Drip Cake czyli tortu z efektem spływających kropli (w tym celu nie należy polewy podgrzewać)
Do wykonania kropli potrzebny będzie foliowy worek cukierniczy oraz tylka do kremu o dość małej końcówce (np. 002 marki Ibili lub tylka 2 Wilton - produkty te znajdziesz w odpowiednich działach sklepu)
Polewę lustrzaną można powoli przelać przez sitko do innego naczynia aby usunąć pęcherzyki powietrza.
Produkt może zwierać gluten, śladowe ilości mleka i soi.