POJEMNIK fermentacyjny pokrywką kranem BROWIN 30l
Pojemnik fermentacyjny Browin Wine Overprint do fermentacji domowego piwa lub wina. Wykonany został z higienicznego i bezpiecznego dla zdrowia plastiku. Pojemnik jest przystosowany do kontaktu z żywnością co potwierdza atest PZH.
Specyfikacja techniczna
- Id produktu: 136846
- Wysokość całkowita: 37,5 cm
- Kolor: biały
- Długość: 40,7 cm
- Szerokość całkowita: 42,0 cm
- Symbol producenta: 340434
- Pojemność: 30,0 l
- Materiał: tworzywo sztuczne
--------------------------------------------
Skład zestawu:
- 1 x pojemnik fermentacyjny
- 1 x pokrywka z otworem
- 1 x korek na rurkę fermentacyjną
- 1 x korek z zaślepką
- 1 x kran spustowy
Istotne informacje:
- Maksymalne stężenie alkoholu we wsadzie: 70%
- Maksymalna dozwolona temperatura wsadu: 85 °C
- Pojemnik z tworzywa sztucznego.
- Nie zaleca się czyszczenia pojemników szorstkimi myjkami
- Skala pojemności z obu stron pojemnika
- Uwaga! Zasady wyrobu alkoholu na terenie RP regulują ustawy: z dn. 02.03.2001 r. o wyrobie alkoholu etylowego oraz wytwarzaniu wyrobów tytoniowych: z dn. 12.05.2011 r. o wyrobie i rozlewie wyrobów winiarskich, obrocie tymi wyrobami i organizacji rynku wina oraz z dn. 18.10.2006 r. o wyrobie napojów spirytusowych oraz o rejestracji i ochronie oznaczeń geograficznych napojów spirytusowych. Sklep garneczki.pl nie ponosi odpowiedzialności za wykorzystanie produktów w nim zakupionych niezgodnie z obowiązującymi przepisami prawa.
Zalety produktu
✅ Świetnie się sprawdza przy nastawach cukrowych, winach jak i piwach,
✅ Trwały i wytrzymały materiał, bezpieczny w kontakcie z żywnością (atest PZH),
✅ Nie odkształca się, wysoka odporność na odbarwienie,
✅ Duża pojemność 15 litrów,
✅ Skala pojemności wydrukowana na zewnętrznej ściance,
✅ Duży, wygodny uchwyt do łatwego transportu,
✅ Zestaw zawiera pokrywę z otworem oraz korki z zaślepką i dziurką,
✅ Możliwość fermentacji w kilku pojemnikach jednocześnie, dzięki montażowi rurki kątowej.
Instrukcja obsługi
✅ Maksymalna temperatura: 85°C.
✅ Stężenie alkoholu nie może przekraczać 70%.
✅ Pojemnik powinen posiadać temperaturę co najmniej 5°C przed napełnieniem.
✅ Przed napełnieniem naczynia, należy je zdezynfekować pirosiarczynem.
✅ Pojemnik otworzyć poprzez uchylenie pokrywki lekkim pociągnięciem uchwytu. Następnie w szczelnię można włożyć trzonek łyżki i przeciągnąć po brzegu. Proces ten ułatwia otworzenie pojemnika.
✅ Pojemnika nie można myć przy pomocy szorstkiej gąbki. Może to doprowadzić do zarysowania powierzchni, co sprzyja rozwojowi bakterii.
✅ Pojemnik można dodatkowo doszczelnić. Aby to zrobić, brzegi należy posmarować przy pomocy wazeliny lub oleju jadalnego.