Podzlewowy separator tłuszczu JPR 502
wydajność 0,5 l/s
Produkt polski, bez pośredników
Separator tłuszczu typu JPR 502 zatrzymuje tłuszcze oraz substancje stałe zawarte w ściekach pochodzących z kuchni zbiorowych i restauracji. Urządzenie montowane jest pod zlewozmywakiem lub za zmywarką. Można zastosować je również dla niewielkiej ilości wody z dużą zawartością tłuszczu (np. przygotowywanie posiłków w supermarketach itp.).
Mini separator J502 wyprodukowany jest metodą formowania rotacyjnego, dzięki czemu otrzymujemy monolityczny zbiornik gwarantujący wysoką wytrzymałość i szczelność urządzeń. Oferowane przez naszą firmę separatory substancji tłuszczowych są konstruowane zgodnie z wytycznymi normy europejskiej EN 1825 i tym samym posiadają znak CE.
Mały, podzlewowy separator tłuszczu JPR 502 idealnie nadaje się do:
- barów szybkiej obsługi,
- małych restauracji,
- fast-food'ów,
- hoteli,
- miejsc zbiorowego żywienia,
Specjalnie dla małej i dużej gastronomii oraz naszych domów
10 lat gwarancji producenta
Podzlewowy separator tłuszczu JPR 502 - opis
- Monolityczny zbiornik wykonany z polietylenu, posiadający wewnętrzną przegrodę oddzielającą komorę odmulacza od komory separacyjnej
- Zakręcana pokrywa z polietylenu - konstrukcyjnie gwarantowana szczelność (nie wymaga dodatkowych uszczelnień)
- Pojemność czynna separatora - 24 l
- Pojemność odmulacza - 8 l
- przewód wlotowy i wylotowy o średnicy ø 50mm,
- przewód wentylacyjny o średnicy ø 50 mm.
Podzlewowy separator tłuszczu JPR 502
- posiada atest PZH i badanie typu
- deklarację zgodności z normami: EN 1825 – 1 oraz EN 1825 – 2,
- spełnia wymogi dyrektywy budowlanej 89/106/EWG,
- jest akceptowany, uznawany przez SANEPID,
- jest następcą znanego separatora JPR 501
Mini separator tłuszczu - schematy podłączeń
Kliknij aby powiększyć
Kliknij aby powiększyć
Mini separator tłuszczu JPR 502 - wymiary:
- pojemność: 34 litry
- waga: 3,4 kg
- długość: 390 mm
- szerokość: 350 mm
- wysokość: 390 mm
- wysokość wlotu (od dna: 300 mm
- wysokość wylotu (od dna): 280 mm
- pokrywa ø 320 mm
- średnica króćców: 50 mm
Kliknij aby powiększyć
Kliknij aby powiększyć
Obsługa separatora:
- Częstotliwość wypróżniania zależy od ilości tłuszczu.
- Warstwa tłuszczu tworząca się na powierzchni musi być regularnie usuwana.
- Separator musi być wypróżniony i myty raz na tydzień.
- Po opróżnieniu urządzenie napełnić wodą.
Instalacja separatora tłuszczu JPR 502
- wypoziomować urządzenie,
- podłączyć króćce do kanalizacji,
- podłączyć wentylację,
- napełnić urządzenie wodą.