Podstawy żywienia człowieka
- Autor: Hanna Kunachowicz, Elżbieta Czarnowska-Misztal, Anna Szczepańska, Anna Ners
- Wydawnictwo: WSiP
- Miejsce i rok wydania: 1995
- Wydanie: 3
- Ilość stron: 288
- ISBN: 83-02-03451-7
- Oprawa: Miękka
- Waga: 0.35
- Stan: Dobry+
- Tytuł: Podstawy żywienia człowieka
W książce podano podstawowe wiadomości z zakresu fizjologii i biochemii żywienia, omówiono Tabele składu i wartości odżywczych produktów spożywczych oraz normy na energię i składniki odżywcze. Ponadto podano zasady planowania i organizacji żywienia, obliczania średniej racji pokarmowej dla różnych grup ludności oraz ogólne zasady żywienia chorych.
Opis stanu ksiażek
Nowa - nowy egzempalrz.
Jak nowa - książka powystawowa lub nieczytana.
Stan bardzo dobry - niewielkie ślady użytkowania.
Stan dobry - widoczne ślady użytkowania, niewielkie zagięcia lub przybrudzienia, możliwe pieczęci pobiblioteczne.
Stan dostateczny - kartki kompletne, zagięte rogi, pożółkłe strony, możliwe przybrudzenia, ślady po okładkach lub pieczęci pobiblioteczne.