PODPUSZCZKA DO WYROBU SERA 5x1g
1g NA 10kg SERA
PREPARAT ENZYMATYCZNY UZYSKIWANY W WYNIKU KONTROLOWANEJ FERMENTACJI
Podpuszczka mikrobiologiczna to preparat enzymatyczny uzyskany w wyniku kontrolowanej fermentacji specyficznych szczepów Rhizomucor miehei.
1g podpuszczki wystarcza na 100 litrów mleka.
SPOSÓB UŻYCIA:
- Oblicz i odmierz dawkę podpuszczki proporcjonalną do użytej przez ciebie ilości mleka.
- Rozpuść ją w 50 ml wody.
- W odpowiednim momencie produkcji sera, w zależności od jego rodzaju, dodaj rozpuszczoną podpuszczkę do mleka.
- Całość delikatnie wymieszaj i pozostaw pod przykryciem do utworzenia skrzepu.
DANE TECHNICZNE:
- Szerokość produktu: 10cm +-5%
- Głębokość produktu: 1cm +-5%
- Wysokość produktu: 10cm +-5%
- Ilość: 5g (5x1g)