PODPUSZCZKA DO PRODUKCJI DOMOWEGO SERA
PODPUSZCZKA W PŁYNIE 50 ML
✅ Mikrobiologiczna podpuszczka to preparat enzymatyczny uzyskany w wyniku fermentacji.
✅ Podpuszczka nadaje się do produkcji serów zarówno z mleka krowiego, koziego, jak i sojowego.
✅ Szybka i bezproblemowa produkcja sera we własnym domu.
✅Produkt wegański - podpuszczka mikrobiologiczna jest polecana także dla wegan i wegetarian.
✅ Bezpieczna dla Twojego zdrowia - podpuszczka mikrobiologiczna jest bezpiecznym, naturalnym produktem spożywczym, który spełnia wysokie normy jakościowe.
SZCZEGÓŁY PRODUKTU:
➡️Składniki: podpuszczka mikrobiologiczna, chlorek sodu, substancja konserwująca: benzoesan sodu
➡️Pojemność: 50ml
➡️Zastosowanie: do sera
➡️Wydajność: ok. 144l mleka
➡️Producent: Browin
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Sposób użycia:
✓ Mleko wlej do garnka, dodaj chlorek wapnia wg dawkowania z opakowania, rozpuszczony w niewielkiej ilości letniej, przegotowanej wody i dokładnie wymieszaj. Całość podgrzej do 38 °C.
✓Gdy mleko osiągnie pożądaną temperaturę, dodaj podpuszczkę rozpuszczoną w niewielkiej ilości przegotowanej, ostudzonej wody. Zalecamy użycie 8-10 kropel na 1 litr mleka.
✓Całość delikatnie wymieszaj i pozostaw pod przykryciem do utworzenia skrzepu na około 40-60min.