Podpiwek kujawski – napój bezalkoholowy, gazowany, niefiltrowany, fermentowany, pasteryzowany.
330 ml
Lekko gazowany, o niewielkiej zawartości alkoholu (podałabym poniżej 0,5 %), ale za to bardzo dużej zawartości cennych mikroelementów, np. dobroczynnego dla tarczycy selenu, witamin z grupy B, a także dobrych bakterii probiotycznych. Dzięki tym właściwościom podpiwek wraca do łask. Ten bursztynowy napój powstający na bazie drożdży, chmielu i jęczmienia oraz cykorii, nie tylko doskonale smakuje, ale i rewelacyjnie gasi pragnienie. Intrygujący gorzkawy smak na pewno spodoba się nie tylko amatorom piwa. Dużą zaletą podpiwku jest obecność polifenoli, które charakteryzują się silnym działaniem antyoksydacyjnym oraz przeciwnowotworowym.
Skład (100ml produktu)
woda,
cukier,
palone ziarna jęczmienia,
palony korzeń cykorii,
chmiel,
drożdże,
kwas cytrynowy (regulator kwasowości),
kwas askorbinowy (przeciwutleniacz)
Wartości odżywcze (100ml produktu)
wartość energetyczna w 100ml produktu: 102kJ/24cal,
tłuszcz/w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g/0g;
węglowodany/w tym cukry 6g/4,8g;
białko 0g;
sól 0g