PODGRZYBKI MARYNOWANE CAŁE 900ML
Podgrzybek - to numer jeden wśród "Leśnych Skarbów" występujących w Polsce, doskonale nadaje się w każdej postaci, ale prawdziwą głębię smaku wydobywa z niego marynata - delikatna, słodkawa z nie za dużą ilością octu oraz przyprawami dodającymi charakteru.
Podgrzybki cenione są za aromat, smak, kolor oraz jędrność. Jego popularność w Polsce docenili nawet Rosjanie którzy nazywają podgrzybka - "Polski Grib". Niemcy natomiast docenili jego kasztanowy smak i nazywają go grzybem kasztanowym ("Maronen").
Występuje bardzo obficie późnym latem oraz przez całą jesień, możemy go spotkać w całej Polsce, jednakże najładniejsze i najzdrowsze okazy pochodzą z kilku miejsc w kraju min. Borów Tucholskich, Brusów czy Puszczy Piskiej.
Grzyby marynowane stanowią cenny dodatek do dań mięsnych, jak również sałatek oraz uzupełnienie menu każdego bankietu.
PRODUKT PASTERYZOWANY
Składniki: Podgrzybki brunatne 56%, woda, ocet spirytusowy, cukier, cebula, marchew, sól, gorczyca, pieprz naturalny ziarnisty, liść laurowy.
Data przydatności do spożycia oraz nr partii: podana na wieczku
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce w temp. od +4C przez 7 dni.