Przyprawa do szarlotki i pieczonych jabłek 250g
Jeden z naszych ulubionych deserów to rozprażone lub pieczone jabłka, a najlepiej smakują gdy są odpowiednio przyprawione. Nasz Mix do szarlotki i pieczonych jabłek jest wynikiem licznych eksperymentów ze smakami i kompozycjami.
Teraz z całego serca możemy polecić Wam naszą przyprawę z najlepszym składem, sami się przekonajcie jak zmieni się smak tradycyjnej szarlotki. Sama przyprawa nie ma kalorii, dostarczają ich potrawy do których się je dodaje.
Przepis na naszą ulubioną szarlotkę:
Składniki na ciasto:
- 600g mąki pszennej krupczatki
- 400g masła w temperaturze pokojowej
- 400g cukru pudru
- 5 żółtek
- 2-3 łyżki gęstej kwaśnej śmietany 18%
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia lub 1 łyżeczka sody
Składniki na nadzienie:
- 1 kg jabłek, które łatwo się rozprażają
- sok z cytryny
- mix do szarlotki
Wszystkie składniki na ciasto przełóż do jednej miski i szybko zagnieć ciasto. Wstaw je do lodówki. W tym czasie obierz jabłka i poszatkuj je. Rozdrobnione jabłka posyp mixem do szarlotki i skrop sokiem z cytryny, wymieszaj dokładnie.
Dużą blachę wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż około 2/3 cista i uformuj brzegi ciasta. Wyłóż przygotowane jabłka i przykryj je pozostałą częścią cista. Możesz puścić wodze fantazji i ułożyć kratkę, chmurki, wyciąć gwiazdki czy serduszka i udekorować wierzch ciasta.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 40-50 minut, aż wierzch ciasta się zrumieni.
Składniki: cynamon cejloński, kardamon, imbir
Masa netto: podana w polu wyboru
Kraj konfekcjonowania: Polska
Kraj pochodzenia składników: w zależności od dostawy.
Data minimalnej trwałości: podana na opakowaniu produktu
Przechowywanie: w suchym i zacienionym miejscu.
Konfekcjonowanie: NaSypko.pl Maria Duda, 34-650 Tymbark 443.
Informacja o alergenach: Ze względu na konfekcjonowanie innych produktów w naszym zakładzie, produkt może zawierać śladowe ilości: zbóż zawierających gluten, orzeszków ziemnych, innych orzechów, selera, gorczycy, sezamu.
Pamiętaj!
Nasze naturalne mieszanki przypraw nie zawierają soli i chemii: wzmacniaczy smaku, antyzbrylaczy, aromatów, itp, a jedynie naturalnych składników ze sprawdzonego źródła. Dlatego ich smak i zapach jest nieco mocniejszy niż przypraw sklepowych, mogą się też zbrylać i jest to normalne.