!!! Najlepiej spożyć do końca miesiąca
Płynne białko jaj 3kg (1kg x 3szt)
Białka jaj kurzych produkowane są z jaj kur z chowu ściółkowego. W procesie produkcji nie zostały użyte żadne dodatki, konserwanty ani barwniki. Produkt jest bardzo praktyczny w przechowywaniu i użyciu. 1kg produktu odpowiada 32 średnim białkom jaj kurzych. Po oddzieleniu białka od żółtka, następuje proces pasteryzacji. Białka poddawane są obróbce termicznej. Dzięki opatentowanemu procesowi, z jednej strony białko staje się bezpieczne i wolne od salmonelli, z drugiej zaś zachowuje wszystkie właściwości zwykłego białka kurzego. To dzięki pasteryzacji, białka możesz bezpiecznie użyć na surowo do lukru, koktajli czy sosów.
Produkt Białko cukiernicze pasteryzowane 3kg Farma Białka to wysokiej jakości składnik, który idealnie nadaje się do wypieków i deserów. To pasteryzowane białko zapewnia świeżość i trwałość przez długi czas, co sprawia, że jest to doskonały wybór dla osób zajmujących się cukiernictwem.
Białko cukiernicze Farma Białka jest starannie przetwarzane, aby zagwarantować czystość i jakość produktu. Dzięki temu możesz mieć pewność, że Twoje wypieki będą miały doskonałą strukturę i puszystość. Dodanie tego białka do swoich przepisów sprawi, że ciasta, bezy, torty i inne słodkości będą wyjątkowo smaczne i estetyczne.
Nasz produkt jest pakowany w wygodne opakowanie o pojemności 1kg, co pozwala na wykorzystanie go w wielu różnych przepisach. Białko cukiernicze pasteryzowane 3kg Farma Białka to wybór profesjonalistów, a zarazem idealny składnik dla osób pasjonujących się cukiernictwem w domowym zaciszu. Dzięki temu produktowi Twoje wypieki nabiorą nowej jakości i z pewnością zachwycą Twoją rodzinę i przyjaciół.
Poczuj różnicę, jaką może wnosić do Twoich wypieków nasze białko cukiernicze pasteryzowane. Zamów już dziś i ciesz się doskonałymi smakami oraz efektami, jakie możesz uzyskać dzięki temu wyjątkowemu produktowi.
Skład: 1 kg zawiera ok. 32 pasteryzowanych białek ze świeżych jaj kurzych klasy A. (97% pasteryzowane białko z kurzych jaj3% pasteryzowane żółtko z kurzych jaj). Alergeny: jajo kurze
Sposób użycia:
Wstrząsnąć przed użyciem. 30g płynnego białka odpowiada 1 białku jaja kurzego średniej klasy wagowej. Produkt można spożywać po obróbce termicznej lub na surowo. Dzięki opatentowanemu procesowi pasteryzacji nasze płynne białko jaj posiada długi termin przydatności do spożycia aż do 6 miesięcy (data i nr partii na butelce, pod warunkiem, że opakowanie nie zostało otwarte).
Sposób przechowywania:
Przed otwarciem przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej (temp. 0°C do +25°C).
Po otwarciu przechowywać w lodówce (temp. 0°C do +4°C). Zużyć w ciągu 7 dni.
Fabrycznie zamkniętą butelkę można zamrozić na okres do 12 miesięcy. W celu rozmrożenia należy wyjąć z zamrażalnika, wstawić do lodówki na kilkanaście godzin do całkowitego rozmrożenia.
W wygodnej butelce, zawarto 100% naturalnych białek jaj kurzych, nie dodając żadnych sztucznych składników. Od tej pory, gotowanie stanie się łatwiejsze, szybsze i przyjemniejsze! Zadbaj o zdrowe posiłki, dzięki naszym białkom, które mogą zastąpić używanie całych jaj niemal w każdym daniu. Dzięki temu, zyskasz większą pojemność protein w Twoim menu, przy niskiej kaloryczności.