Skład: sok z wiśni, woda, cukier
Pasteryzowany, nieklarowany, słodzony
Miąższ na dnie butelki jest zjawiskiem naturalnym
Termin przydatności do spożycia: 12 miesięcy
Butelka szklana poj. 860 ml
Domowy Nektar Wiśniowy, który Państwu proponujemy jest wyprodukowany z najwyższej jakości soku wiśniowego, który powstał ze świeżych owoców i tylko w okresie zbiorów.
Jest tłoczony na zimno za pomocą prasy warstwowej oraz wiklinowych przekładek; zaraz potem butelkowany i pasteryzowany.
Produkcja odbywa się na niedużą skalę w rodzinnej firmie, co stanowi najlepszą gwarancję jakości.
Domowe Soki i Nektary produkujemy ZAWSZE ze świeżych owoców WYŁĄCZNIE w okresie zbiorów.
To gwarantuje nam, że nasze soki mają zawsze smak i zapach, którego nigdy nie dałoby się uzyskać z owoców z przechowalni lub mrożonych.
Staramy się, by jabłka oraz inne owoce do produkcji naszych soków pochodziły ze sprawdzonych plantacji lub przydomowych ogrodów położonych z dala od ruchliwych tras. Najbardziej cenimy stare odmiany jabłoni m.in. Szara Reneta, Złota Reneta, Kronselska, Antonówka, Kosztela, Cesarz Wilhelm, Boiken, Piękna z Rept, Jonatan oraz Zimnoje Lemonnoje, gdyż są one uodpornione na wszelkie choroby, nie wymagają stosowania oprysków i wydają naturalne owoce.
Od 20 lat współpracujemy z tymi samymi sadownikami i gospodarzami m.in. w Tłokinii Kościelnej koło Kalisza, w Czempiniu oraz na Kujawach.
Nigdy nie nabywamy surowców z masowego skupu owoców i tej zasady się trzymamy bez wyjątków, gdyż zależy nam bardzo na znajomości źródła pochodzenia owoców, z których mamy tłoczyć nasz sok . Surowiec to dla nas kluczowy element w całej produkcji, naszym zdaniem najlepszy sok może być tylko z najlepszych owoców!
Bardzo ważnym czynnikiem – przy produkcji Domowych Soków i Nektarów - jest również czas dostarczenia owoców. Większość sadów jest w pobliżu naszej tłoczni i dostawa odbywa się niemal natychmiast. Transporty z sadów bardziej oddalonych są każdorazowo z nami uzgadniane, tak by owoce prosto z sadu trafiały do przerobu.
Dzięki unikalnej technologii stosowania prasy warstwowej oraz przekładek z wikliny i naturalnych włókien nasze Domowe Soki i Nektary – zachowują wszystkie składniki świeżych owoców. Pasteryzowane w odpowiedniej temperaturze utrzymują cenne witaminy.
Efektem naszych starań jest naturalny sok o wyjątkowym smaku i zapachu - słowem sok najwyższej jakości.
Staramy się nie poprawiać natury i pamiętać o tradycji wytwarzania soku w sposób domowy! Stąd też nazwa naszego soku – Domowy Sok Wiśniowy.
Tłocznia Soków jest pod stałym nadzorem Sanepidu oraz IJHRS-u.
W 2008r. wprowadziliśmy zasady GMP i GHP
GMP - dobra praktyka produkcyjna.
GHP - dobra praktyka higieniczna.
W 2009r. wdrożyliśmy system HACCP
HACCP - system zarządzania jakością produktów spożywczych.
W 2010r. otrzymaliśmy certyfikat potwierdzający produkcję metodami ekologicznymi PL-EKO-02.