Płatki żytnie - posiadają dużo witaminy PP, a także żelazo, magnez, potas, fluor i wapń. Polecane osobom dbającym o linię. Regulują przemianę materii.
Płatki żytnie możemy wykorzystywać jako składnik zup mlecznych i warzywnych. Dodane do wypiekanych domowych bułeczek bądź innego pieczywa, zwiększą zawartość dobroczynnie wpływającego na nasz organizm błonnika. Łącząc je z pozostałym asortymentem wyrobów zbożowych (np. z płatkami owsianymi, płatkami z otrąb pszennych, granulowanymi otrębami, zarodkami pszennymi, ziarnami słonecznika czy dynią) stworzymy własną, oryginalną i niepowtarzalną kompozycję pożywnego śniadania dla całej rodziny.
Sprzedawany produkt jest towarem luzowym.
Po zakupie towar własnoręcznie pakujemy w woreczki. Dlatego też kupno np. 4 x 1000 g towaru będzie skutkować zapakowaniem go w jeden woreczek 4 - kilogramowy, chyba że życzenie klienta jest inne. Wówczas należy nas o tym poinformować w formularzu opcji dostawy i zapłaty, lub drogą mailową. Brak wiadomości będzie oznaczać, iż nie mają państwo sprzeciwu w sposobie pakowania towaru przez naszą firmę.