Płatki ziemniaczane bio 10 kg - horeca (4bake)
SKŁADNIKI
ekologiczne płatki ziemniaczane 100%
OPIS
Ekologiczne płatki ziemniaczane polecamy jako alternatywę dla świeżych ziemniaków do potraw takich jak: kopytka, kluski śląskie, pyzy i knedle. Doskonałe również jako dodatek do wypieku pieczywa oraz do zagęszczania zup
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
W pieczywie dodawać do mąki w proporcji od 1 g do 10 g na 100 g użytej mąki, w zależności od oczekiwanych rezultatów.
W celu przygotowania puree ziemniaczanego należy dodać 100 g płatków do 300-400 g podgrzanej i osolonej wody lub mleka o temperaturze max. 80 °C. Szybko wymieszać i odstawić na 3 minuty, po czym puree jest gotowe do podania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1518 kJ / 3578kcal
Tłuszcz - 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g
Węglowodany - 78 g
w tym cukry - 1,7 g
Błonnik - 8,1 g
Białko - 6,5 g
Sól - 0,04 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od źródeł światła.
WEGETARIAŃSKI:WEGETARIAŃSKICERTYFIKAT BIO:jestWEGAŃSKI:WEGAŃSKIBEZ GLUTENU (w składnikach):BEZ GLUTENU (w składnikach)