Płatki ziemniaczane 1 kg
✔ Opis produktu
Do produkcji płatków ziemniaczanych używane są ziemniaki z wyselekcjonowanych odmian jadalnych. Ugotowane i wysuszone ziemniaki w formie drobnych płatków. Po wsypaniu do gorącej (nie wrzącej) wody łatwo uwadnia się i odzyskuje konsystencję naturalnych ziemniaków puree.
✔ Składniki
Płatki ziemniaczane
✔ Masa netto
1000 g
✔ Stosowanie
Dzięki płatkom ziemniaczanym można uzyskać błyskawiczne purée ziemniaczane. Jest to półprodukt do wyrobu dań ziemniaczanych, świeżych i mrożonek (pyzy, krokiety, kluski śląskie, knedle, kopytka, pierogi). Płatki te są składnikiem kremowej zupy ziemniaczane. Dodatek dla piekarnictwa (który umożliwia dłuższe zachowanie świeżości, oraz ulepsza smak). Panierka do ryb, mięs, itp. Ponadto składnik do produkcji przekąsek: snacki, prażynki czy chrupki.
✔ Rodzaj opakowania
Produkt jest pakowany w grube opakowania typu „doypack” posiadające zapięcie strunowe, zgrzewane w celu zachowania świeżości. Struna pozwala na wielokrotne otwieranie i zamykanie opakowania. Sposób pakowania przedstawia zdjęcie poglądowe na aukcji.
✔ Wartości odżywcze produktu w 100 g:
- Wartość energetyczna: 349kcal / 1481kJ
- Tłuszcz: 0,4g
- w tym tłuszcze nasycone: 0,3g
- Węglowodany: 75,6g
- w tym cukry: 1,7g
- Błonnik: 3g
- Białko: 4,8g
- Sól: 0,09g
✔ Sposób przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
✔ Terminy przydatności
Wszystkie produkty posiadają długie terminy przydatności do spożycia, minimum 4 miesiące od daty zakupu.
✔ Informacje o alergenach
Produkt może zawierać śladowe ilości produktów pakowanych w zakładzie, m.in. różne orzechy, sezam, soja, produkty zawierające gluten.