Ekologiczne płatki ORKISZOWE uzyskuje się z gniecionych ziaren PSZENICY orkisz. Płatki ORKISZOWE to doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Najlepiej smakują z dodatkiem jogurtu, napoju zbożowego oraz z owocami.SPOSÓB PRZYGOTOWANIApłatki gotować w proporcji 1:2 (1 porcja płatków na 2 porcje wody lub mleka) na wolnym ogniu ok. 10 minut od czasu do czasu mieszając.
SKŁADNIKI ekologiczne płatki z PSZENICY ORKISZ 100 %.OPIS
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1457 kJ/345 kcal
Tłuszcz 1,7 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 60 gw tym cukry 0,7 g
Błonnik 10 g
Białko 17 g
Sól 0,01 g
INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać alergeny: ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, SEZAM, SOJĘ.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.